Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kinologi sadala godalgas

Agita Bērziņa

2013. gada 23. augusts 00:00

6

Pagājušajā sestdienā tika sadalīti suņu nacionālās daudzcīņas “Saļņi 2013” kausi, uz kuriem pretendēja 19 dalībnieki.


Pašmāju kinologiem no biedrībai “Remis” šīs bija veiksmīgas sacensības. Mūsējiem tika vairākas godalgas, kā arī īpašs sasniegums – ceturto reizi “Saļņu” uzvaras kausu saņēma Marika Magaziņa ar suni Negro.
Kā parasti, visiem dalībniekiem bija jāveic trīs etapi: suņa piesaukšana, šķēršļu joslas pārvarēšana un figuranta aizturēšana. Taču biedrība “Remis” šoreiz dalībniekiem piedāvāja arī skriet stafeti un noskaidroja labākos suņu augstlēkšanā, sprintā un ātrāko figuranta aizturēšanā.

Uzvar ceturto reizi
Vecuma grupā virs 36 gadiem startēja seši dalībnieki. Suņa piesaukšanas etapā labākais bija Pēteris Leja ar Falco, šķēršļu joslas pārvarēšanā – P.Leja ar Rēziju, figuranta aizturēšanā - Aleksandrs Veļiks ar Simbu. Kopvērtējumā šajā grupā uzvaru svinēja P.Leja ar Rēziju, 2.vietā - Diāna Muriņa ar Šeilu, 3.vietā - A.Veļiks. Vecuma grupā līdz 35 gadiem suņa piesaukšanā labākā bija Gunda Šabanova ar Orsiju, šķēršļu joslā – Marika Magaziņa (Alūksne) ar Negro, figuranta aizturēšanā – Raivis Podrezovs (Alūksne) ar Pradu. Kopvērtējumā uzvara - M.Magaziņai, 2.vieta - R.Podrezovam, 3.vieta - G.Šabanovai. Kucēnu un jauno suņu grupā startēja septiņi dalībnieki. Suņa piesaukšanā un figuranta aizturēšanā nepārspēts palika Nikolajs Griškevičs ar Barsu, šķēršļu joslā uzvarēja Jānis Kamarūts (Alūksne) ar Ergo. Kopvērtējumā 1.vieta - N.Griškevičam, 2.vieta - J.Kamarūtam, 3.vieta - Aigaram Šuvcānam ar Monu. Visās trīs jaunajās disciplīnās - suņu augstlēkšanā, sprintā un ātrākā noskaidrošanā figuranta aizturēšanā - uzvarēja G.Šabanova ar Orsiju. Stafetē uzvarēja komanda, kurā startēja R.Podrezovs, G.Šabanova un Valdis Remicāns.

Priecē sacensību jauninājumi
Četrkārtējā uzvarētāja M.Magaziņa atzīst, ka jaunumi sacensības padarīja daudz interesantākas. “Ļoti patika komandu stafete, arī trīs ātruma etapi. Jāteic, ka šogad trase bija grūtāka. Bija interesanti, jo cik gan var skriet vienu un to pašu!” stāsta M.Magaziņa. Viņa atzīst, ka gribētu uzvarēt arī piekto reizi. “Man vienmēr ir licies, ka tieši mājas sacensības ir grūtākas. Tāpēc prieks par uzvaru jo lielāks.”
Arī G.Šabanovai no Rīgas sacensības ļoti patika. “Bija interesanti. Patika jaunie elementi – stafete un trīs etapi uz labāko rezultātu. Tās ir sen aizmirstas lietas. Pirms sacensībām nedomāju, ka varētu tik labi veikties. Taču tā laikam ir šķirnes īpatnība, jo Orsija ir ātra un strauja. Te bija ļoti daudz labu suņu. Turklāt šīs mums bija sezonas pirmās sacensības. Mums vairāk ir darba specifika un šī bija kā izklaide,” viņa saka.
Kinologu biedrības “Remis” prezidents un sacensību galvenais tiesnesis Agris Naglis ir gandarīts par veiksmīgi noorganizētajām sacensībām. “Paldies visiem mūsu atbalstītājiem, jo bez viņu devuma sacensības nevarētu notikt. Jau šosestdien startēsim nākamajās sacensībās - robežsargu biatlonā Rēzeknē,” saka A.Naglis. ◆

Kategorijas