Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Minirallijā "Marienburga" uzvara Vigo Rubeņa/Kristapa Eglītes ekipāžai

Agita Bērziņa

2013. gada 27. augusts 15:24

237

Sestdien Alūksnes apkārtnes ceļos norisinājās LR kausa izcīņas minirallijā trešais posms „Marienburga 2013”. Dalībnieki ar savām standarta automašīnām sacentās 7 ātrumposmos, kas bija izveidoti gan grants karjerā, gan meža ceļos, gan bijušās Zeltiņu kodolraķešu bāzes teritorijā.

Minirallija „Marienburga” absolūti ātrākās ekipāžās gods un uzvara 4WD ieskaites klasē šoreiz rallija supersprinta čempionāta 4wd+ klases līderim Vigo Rubenim ar stūrmani Kristapu Eglīti.  1600+ klasē uzvara viesiem no Igaunijas Karel Tölp un Priit Guljajev, bet 1600 klasē pirmie Armands Cīrulnieks un Andris Šņukuts. Sacensībās startēja arī trīs pašmāju ekipāžas. 1600 klasē 2.vietu izcīnīja Kristers Cimdiņš un Renārs Salaks, kuri startēja ar “VAZ 2108”. Savukārt 4WD klasē 10.vietā Intars Rezakovs un Egija Ošeniece, bet 13.vieta Oskaram Leimanim un Jānim Zalužinskim. Abas ekipāžas startēja ar “Subaru Impreza”.

Sacensības organizēja ziemas ralliju “Alūksne” organizatoru komanda. “Sacensības izdevās. Paši dalībnieki saka, ka šis trešais posms bijis labākais, kas šogad bijis. Mēs organizatori varam būt tikai apmierināti. Protams, tā kā minirallijs tika rīkots pēc daudzu gadu pārtraukuma, tad saskārāmies ar dažādiem sarežģījumiem. Piemērotus ceļu sacensībām atrast nebija viegli. Tas bija grūtāk kā vienkāršam rallijam, jo vajadzēja atrast salīdzinoši lēnākus un drošākus ceļus. Jāņem vērā, ka sacensībās dalībnieki startēja ar automašīnām, kurām nav drošības karkasa un  papildus aprīkojuma,” stāsta sacensību organizators Renārs Salaks. Alūksnes posmā visās trīs klasēs kopā startēja 55 ekipāžas. Organizatori ir apmierināti ar dalībnieku skaitu, jo citviet tas bijis pat mazāks. “Manuprāt, dalībnieku bija pietiekoši. Startēja tuvējo novadu braucēji, arī no Liepājas un pat trīs ekipāžas no Igaunijas. Iepriekšējos minirallija posmos igauņu nebija. Interese bija liela, saņēmu daudz zvanu. Taču cilvēki, kuri par ralliju dzirdējuši tikai dažus vārdus, uzreiz nevar startēt sacensībās. Braukšana notiek pēc rallija dokumentiem, laika kontroles gluži kā lielajā rallijā.  Vienīgā atšķirība – trase īsāka un lēnāka. Sākotnēji jāiepazīstas ar to visu un tikai tad var braukt. Daudzi interesenti nolēma šoreiz paskatīties, kā tas notiek, un nākošgad gan mēģinās paši braukt,” norāda R.Salaks un pieļauj, ka minirallijs Alūksnē notiks arī nākamvasar.

Kategorijas