Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Asfaltē pamatkārtu

Mārīte Dzene

2013. gada 30. augusts 00:00

1

Jāņkalna ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Pilsētas bulvārim šonedēļ būvfirma “CEKA M” uzklāja asfalta pamatkārtu. Rekonstrukcijas darbi turpināsies Tālavas ielā pirms krustojuma ar Malienas ielu un citviet.
Tranzītceļa P43 maršruta rekonstrukcijas laikā ir paredzēts rekonstruēt valsts 1.šķiras autoceļa Litene – Alūksne maršruta turpinājumu pilsētā – Tālavas, Jānkalna, Helēnas un Bērzu ielu posmus 1,721 kilometra garumā. Tiek veikta brauktuves seguma kapitāla rekonstrukcija, uzlabojot nestspēju un ekspluatāciju, kā arī izveidojot rotācijas apli satiksmes drošībai Helēnas un Bērzu ielas krustojumā. Ietves paredzēts rekonstruēt un izbūvēt 5848 kvadrātmetru platībā, pielāgojot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Turklāt tiek izbūvēts ielu apgaismojums, lietusūdens kanalizācijas sistēmas, autobusu pieturvietas, izveidoti brauktuves paplašinājumi un tiks ierīkoti prettrokšņa stādījumi. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka informē, ka ne tikai Pils ielā, bet arī šajā projektā būvkompānijai rodas problēmas, sastopoties ar iepriekšējos gados izbūvētām komunikācijām, kuru atrašanās nav precīzi atspoguļota inženiertopogrāfiskajā plānā vai arī nav uzrādīta.
Alūksnieši, vērojot rekonstrukcijas darbu norisi, izteikuši neizpratni, ka dažviet izraktās tranšejas tiek aizbērtas, bet pēc kāda laika turpat tranšeja tiek rakta no jauna. Tas skaidrojams ar vairāku projektu īstenošanu vienlaikus. Vienā tranšejā nedrīkst iebūvēt visas komunikācijas, jo būvnormatīvi paredz, cik dziļi ir jāiegulda siltumtrases caurules un kādas ir prasības ūdens un kanalizācijas sistēmas izbūvei. ◆

Kategorijas