Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zāle būs siltāka un plašāka

Diāna Lozko

2013. gada 6. septembris 00:00

355

Ir nosiltināta Ziemeru pamatskolas sporta zāle. Bērni gan savas sporta nodarbības vēl līdz 31.oktobrim pavadīs ārā vai skolas aktu zālē, jo sporta zālē pašlaik tiek mainīts arī grīdas segums.


Kopējais projekta finansējums ir 110 000 latu
Ziemeru pamatskolas direktore Līga Biete stāsta, ka sporta zāles siltināšana bijusi ļoti nepieciešama, jo kopš 1979.gada, kad skola tika uzcelta, sporta zālē ir veikts tikai viens ne pārāk liels remonts, bet pirms 15 gadiem zālē tika slīpēts un krāsots grīdas segums. “Sporta zāle ziemā bija ļoti auksta, taču tā nedrīkst būt. Sporta zālei ir uzlikts arī jauns jumts, kā arī ir ierīkota ventilācija. Nomainīts arī apgaismojums. Viena lampa maksā 43 latus, bet sporta zālē to bija vajadzīgs ļoti daudz,” stāsta L.Biete.
Sporta zāles siltināšana tika veikta Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projektā “Kompleksi risinājumi Ziemeru pamatskolas ēkas siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai”. Kopējais projekta finansējums ir 110 000 latu, bet 25 procentus no finansējuma piešķīrusi Alūksnes novada pašvaldība. Objekts tika nodots ekspluatācijā 15.augustā.
Skola ir atvēlējusi arī 1000 latus jauna sporta inventāra iegādei. “Iegādājāmies to saistībā ar grandiozo sporta zāles remontu, jo mūsu apjomiem tas tiešām ir grandiozs. Tik daudz finansējuma sporta inventāra iegādei nav atvēlēts ļoti ilgu laiku,” stāsta L.Biete.
Vēl kāds jaunums ir strītbola laukums jau esošajā skolas stadionā. Asfalta uzliešana izmaksājusi vairāk par 4000 latu un šo ieceri realizējusi un finansējusi Ziemera pagasta pārvalde no budžeta līdzekļiem.

Ne visu var uzlabot uzreiz
Grīdas seguma nomaiņa neietilpa siltināšanas projektā, tāpēc tai līdzekļi bija jāgūst citādāk. Alūksnes novada pašvaldība nolēma atvēlēt nepieciešamos līdzekļus sporta zāles grīdas nomaiņai. Projekta gaitā tiks nojaukta arī skatuve, kura ilggadēji atradusies sporta zālē. Tādējādi sporta zāle kļūs vēl plašāka. Šonedēļ norisinās iepirkuma procedūra, kā rezultātā noskaidrosies, kura būvfirma veiks grīdas seguma nomaiņu. Projekts pilnībā beigsies 31.oktobrī, un tad skolēni varēs atsākt sporta nodarbības nu jau patīkamākā sporta zālē.
L.Biete atzīst, ka sporta zālē vēl nepieciešami vairāki remontdarbi un ne visu var uzlabot uzreiz, taču viņa ir ļoti gandarīta par to, kas jau ir paveikts. Nākamgad sporta zālē paredzēts veikt kosmētisko remontu. ◆

Kategorijas