Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Automašīnas durvis - plaši atvērtas

Policijā  reģistrētā informācija liecina, ka 3. septembra naktī  kāds jaunietis, slinks nebūdams, “pārbaudījis”, cik uzcītīgi Gulbenes iedzīvotāji sargā savu īpašumu. Viņš paviesojies sešās  dažādās adresēs un konstatējis, ka gandrīz katrā mājas pagalmā ir atrodama pa kādai NEAIZSLĒGTAI automašīnai!

Lai īpašnieks būtu lietas kursā, ka viņa braucamajā pa nakti kāds cits sēdējis, jaunietis no katras paņēmis līdzi kaut ko “piemiņai” - Gulbenē Blaumaņa ielā no pagalmā stāvēšanai novietotas automašīnas AUDI 80 nozagts mobilais telefons NOKIA 3310 un atslēgas. Rīgas ielā no automašīnas SEAT nozagti divi telefonu lādētāji un USB kabelis. Nākotnes ielā no  automašīnas VW GOLF nozagtas saulesbrilles un nazis, Līkā ielā no automašīnas VW nozagts skrūvgrieznis un atslēgas. O.Kalpaka ielā no automašīnas OPEL nozagta magnetola. Rīgas ielā no automašīnas OPEL nozagta CD magnetola.

Policijā  par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrota persona, kas tiek turēta aizdomās par zādzības izdarīšanu - 1995. gadā  dzimis Daukstu pagasta iedzīvotājs. Daļa nozagto mantu atgūtas un atdotas īpašniekiem, daļu zaglis bija paspējis jau realizēt. Izrādās, ka arī pašā Gulbenē netrūkst ļautiņu, kas nelaiž garām izdevību par lētu naudu tikt pie automagnetolas vai citām mantām, pat neprasīdami (bet, ļoti iespējams, skaidri apzinādamies), no kurienes zēnam pēkšņi uzradūšās tādas liekas mantas.

Vismaz reizi mēnesī policija informē par gadījumiem, kad zagļi, izmantojot iedzīvotāju vieglprātību, nakts laikā brīvi iekļūst dzīvokļos, kuru durvis nav aizslēgtas, no māju pagalmiem aizved brīvi pieejamus darbarīkus, zāles pļāvējus un citas mantas, nozog kāpņu telpās vai pie veikaliem novietotus brīvi  pieejamus velosipēdus un, lai uzskaitījums būtu pilnīgs, nozog automašīnas, kuru atslēgas atstātas aizdedzē un tehniskā pase glīti ievietota dokumentu nodalījumā (katram gadījumam, lai vienmēr būtu pa rokai).

Varam jau turpināt ironizējoši pasmīkņāt par citu neveiksmēm un dzīvot ar pārliecību, ka  “ar mani jau gan tā nenotiks” un zaglis manam īpašumam ies ar līkumu. Un tomēr - varbūt beidzot pienācis laiks sev uzdot elementāru jautājumu: vai mana īpašuma durvis nav palikušas plaši atvērtas?!

Kategorijas