Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svaru stieņa spiešanā guļus: gatavojas Alūksnes novada čempionātam

Diāna Lozko

2013. gada 11. septembris 18:20

619

Sestdien Alūksnē norisinājās Alūksnes sporta kluba “Spēka pasaule” sacensību svaru stieņa spiešanā guļus 3.kārta, bet jau 12.oktobrī Alūksnē notiks grandiozais 2013.gada Alūksnes novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma.


Sacensības noritēja spraigi

3.kārtā kluba kausa izcīņā piedalījās 12 dalībnieku, kas šoreiz nav liels skaits, taču sporta kluba “Spēka pasaule” projektu vadītāja Iveta Brikmane saka, ka pēc vasaras tas ir tikai normāli, jo daudziem vēl ir atpūtas laiks vai arī daudzas rūpes saistītas ar skolas uzsākšanos. Decembrī ir paredzēts sacensību 4.posms un I.Brikmane teic, ka uz to pulcēsies daudz vairāk dalībnieku. Šoreiz sacensības noritēja spraigi piecās svara kategorijās.


Svara kategorijā līdz 66 kilogramiem pirmo vietu izcīnīja Iveta Jermolova, kura pacēla 40 kilogramus smagu svara stieni. 


Svara kategorijā līdz 74 kilogramiem pirmo vietu ieguva Gatis Keišs, paceļot 110 kilogramu stieni.

Otrajā vietā, paceļot 95 kilogramus smagu stieni, ierindojās Edgars Špacs. 


Trešo vietu, paceļot 55 kilogramus smagu stieni, ieguva Artūrs Rainiks. Svara kategorijā līdz 83 kilogramiem pirmajā vietā - Jānis Zvaigznonis, kurš pacēla 140 kilogramus smagu stieni.


Otrajā vietā ierindojās Dmitrijs Udovkins, kurš pacēla 120 kilogramu stieni. Igors Radionovs – trešais, paceļot 110 kilogramu smagu stieni. 


Svara kategorijā līdz 93 kilogramiem pirmo vietu ieguva Dmitrijs Bugajevs, paceļot 165 kilogramus smagu stieni. Andris Naļimovs izcīnīja otro vietu, paceļot 145 kilogramus smagu stieni. Trešajā vietā ierindojās Vladimirs Radionovs, kurš pacēla 125 kilogramus smagu stieni. Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pirmo vietu izcīnīja Deniss Verbickis, kurš pacēla 102,5 kilogramus smagu stieni.

Pulcēsies apmēram 100 dalībnieki

12.oktobrī notiks 2013.gada Alūksnes novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kurā pulcēsies apmēram 100 dalībnieki no visas Latvijas.


“Šis būs Latvijas kausa 13.posms, un tās ir milzīgas sacensības, kuras pie mums notiek katru gadu. Tik milzīgas sacensības Alūksnē notiek tikai vienreiz gadā,” stāsta I.Brikmane.


Sacensības norisināsies sporta kluba „Spēka Pasaule” telpās. No pulksten 9.30 līdz 10.30 notiks dalībnieku svēršana, bet pašas sacensības sāksies pulksten 11.00. I.Brikmane ir ļoti gandarīta par gaidāmajām sacensībām un aicina ikvienu interesentu nākt vērot spraigās un vērienīgās cīņas par Alūksnes novada čempiona titulu. Tā būs iespēja iepazīstināt cilvēkus ar Pauerliftinga federācijas rīkotajām sporta aktivitātēm, kā arī ieinteresēt viņus pievērsties šim sporta veidam.

Kategorijas