Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicinām Latvijas skolotājus pieteikties "Virtuālai klasei"

Vakar, 11. septembrī, Microsoft Latvia sadarbībā ar AS Datorzinību centrs un portālu skolotajs.lv izsludina pieteikšanos skolotāju tālākizglītības kursam Virtuālā klase.

Virtuālā klase ir Microsoft izglītības programmas Partners in Learning ietvaros jau kopš 2011.gada organizēts bezmaksas tiešsaistes tālākizglītības kurss pedagogiem, kuri vēlas apgūt mūsdienīgas darba metodes un prasmīgu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.

Virtuālā klase ir veids, kā, izmantojot interneta un tehnoloģiju sniegtās iespējas, klātesošie var ne tikai mācīties, bet arī dalīties pieredzē un savā starpā diskutēt par aktuālitātēm. Šī apmācību programma tiek realizēta jau ceturto reizi un tās īstenošanu atbalsta Microsoft izglītības programma Partners in Learning, AS Datorzinību centrs un portāls skolotajs.lv. „Esmu gandarīta, ka skolotāju interese par šādu neierastu tālākizglītības formu ar katru gadu palielinās, – ja pirmajā Virtuālajā klasē apmācījām 200 aktīvus dalībniekus no visas Latvijas, tad pēdējā – jau 470,” atzīst Microsoft Latvia Izglītības programmu vadītāja Anita Zorgenfreija.

„ Mums ir svarīgi, lai pedagogi ne tikai apgūtu jaunākās tehnoloģijas, bet nodarbību laikā sadarbojas ar citiem pedagogiem un dalās savā pieredzē, - kā tehnoloģijas veiksmīgi integrēt mācību procesā, lai mācību process skolā būtu atbilstošs mūsdienu sabiedrības prasībām. Pēc katras nodarbības videoieraksts pedagogiem kalpo kā lielisks metodiskais materiāls, kas brīvi pieejams portālā www.skolotajs.lv Tālākizglītības sadaļā, kuru, pēc mūsu pieredzes, regulāri izmanto vairāk kā 3500 pedagogi, skatoties vienu un to pašu semināra ierakstu pat vairakkārt,” ir pārliecināta AS Datorzinību centrs izglītības produktu attīstības vadītāja Līga Matveja-Vlasova.

Virtuālās klases programmas īstenotājiem ir svarīgs pedagogu viedoklis, un priecē fakts, ka visas dalībnieku atsauksmes ir pozitīvas, kas rada pārliecību, ka šī apmācību programma noder pedagogu ikdienas darbā un organizatoriem iesāktais darbs ir jāturpina.

Lai piedalītos Virtuālās klases semināros, nepieciešams vien dators, interneta pieslēgums, austiņas un mikrofons. Vienas tiešsaistes nodarbības ilgums ir 120 minūtes un katras nodarbības beigās tiek uzdots mājasdarbs. Tie, kas nevar piedalīties klātienē, var izmantot semināra ierakstu un noskatīties to sev ērtākā laikā portālā www.skolotajs.lv.

Semināru norisi nodrošina Microsoft trešās paaudzes vienoto komunikāciju serveru programmatūra - Microsoft Lync 2010, kas ļauj cilvēkiem sadarboties arvien jaunos veidos, lai veicinātu darba produktivitāti.

Lai saņemtu sīkāku informāciju un uzaicinājumu uz Virtuālās klases nodarbību, reģistrējieties šeit.

Virtuālās klases aktualitātēm sekojiet līdzi portālā www.skolotajs.lv.

Kategorijas