Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gatavojas Latvijas 95. dzimšanas dienai

Diāna Lozko

2013. gada 13. septembris 00:00

398

Alūksnes pilsētas sākumskolā bērni jau mācību pirmajās nedēļās spējuši pārsteigt tos, kuri iet gar sākumskolas ēku. Tur skatam paveras brīnišķīga Latvijas kartes kontūra, kas piepildīta ar ziediem.


Alūksnes pilsētas sākumskolas direktores vietniece audzināšanas darbā Digna Ķīse stāsta, ka šoruden bērni uz skolu nevis nesuši vienkāršas rudens veltes, bet gan kopīgiem spēkiem pagatavojuši vienotu Latvijas kartes kontūru. “Darbā iesaistījās visa skola, un bērni ļoti cītīgi lika ziediņu pie ziediņa. Šogad ir arī Latvijas 95.gadadiena un skolā atsākas pasākumu cikls “Mana Latvija”, kurā pagājušajā mācību gadā jau notika un arī tagad paredzēti vairāki patriotismu veicinoši pasākumi,” informē D.Ķīse. Izveidotā Latvijas kartes kontūra pie skolas ēkas būs apskatāma tik ilgi, kamēr visi ziedi nebūs novītuši, tāpēc ikviens var vēl paspēt aiziet aplūkot skaisto skolēnu veidojumu.
Jau 19.oktobrī visas skolas bērni dosies tradicionālajā septembra pārgājienā. “Mums droši var pievienoties, jo iesim pa Pils parku. Būs arī neliela orientēšanās, bet noslēgumā pulcēsimies peldvietā “Vējiņi”, lai pie ugunskura kopīgi pavadītu laiku,” stāsta D.Ķīse. Viņa arī informē, ka oktobri sākumskolas bērni pavadīs, mācoties latviešu zīmes un rakstus, bet novembrī tuvāk iepazīs Ojāru Vācieti par godu viņa

Kategorijas