Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Popularizē Alūksni

Diāna Lozko

2013. gada 13. septembris 00:00

14

No aprīļa līdz septembrim Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā norit projekts “Ne-Saliedēties”, kura mērķis ir jauniešiem pašiem realizēt Alūksnē neierastākus pasākumus. Projekta laikā ir iegādāts inventārs, kuru varēs izmantot arī pēc projekta beigām.


Šis ir ļoti vērtīgs inventārs
Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jaunatnes lietu metodiķe Ilze Zvejniece stāsta, ka projekta laikā ir iegādāta āra nojume ar āra apstākļiem paredzētu projekcijas ekrānu, projektoru un videokameru, kas ļauj veidot kvalitatīvākus videomateriālus. Tas izmantots jau vairākos vērienīgos pasākumos. “Pēdējās skolas dienas vakarā jaunieši aicināja laiku pavadīt aktīvi, iepazīstot savu pilsētu fotoorientēšanās sacensībās, kurās piedalījās 11 komandas. Pasākuma organizēšana bija nopietna pieredze un pārbaudījums 13 jauniešiem, bet arī gandarījums neizpalika. Dalībnieki atzina, ka nebija nemaz tik viegli, bet uzdevumi lika savu pilsētu pavērot pamatīgāk,” pauž I.Zvejniece.
Līdztekus jau no projekta sākuma tika izsludināts videoklipu konkurss „Ko neteiksi!” ar mērķi apzināt jauniešus, kas aizraujas ar videoklipu veidošanu jebkādā žanrā. Konkursam tika iesūtīti 13 videoklipi no 5 individuālajiem autoriem un 1 autoru tandēma. Autori bija arī no citām Latvijas pilsētām. “14.jūnija vakarā pie mums notika balvu pasniegšanas ceremonija „Alūksnes austrumu labumi”. Lai gan laikapstākļi nelutināja, tieši tad varējām novērtēt, cik lietderīga ir iegādātā nojume, turklāt ciešā saspiešanās radīja vēl draudzīgāku un mājīgāku atmosfēru,” stāsta I.Zvejniece.

Var ienest jaunas vēsmas
Savukārt Alūksnes Pilsētas svētku laikā augusta sākumā multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centrā „Pagalms” noritēja eksperimentālās elektroniskās mūzikas pasākums „AL Kings”. Uz jaunā ekrāna un mājas sienas bija redzamas projekcijas, kas kopā ar īpaši veidotajām dekorācijām radīja mūsdienīgas latviešu un pasaules kultūras sajaukumu. Pasākumā viesojās arī viesi no Turcijas, Portugāles un Serbijas, bet jau augusta vidū Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un ASV vēstniecību Latvijā aicināja uz tikšanos ar vēstniecības pārstāvi Deboru Milleri. Lielais pasākumu cikls beidzās ar pirmās skolas dienas pasākumu bērniem un jauniešiem. I.Zvejniece ir gandarīta par paveikto un aicina visus interesentus nākt ar jaunām pasākumu idejām. “Lielāko pasākumu organizēšanā iesaistījās vidēji 15 brīvprātīgie, turklāt daudziem tā bija pirmā šāda veida pieredze, kas noteikti priecē,” viņa teic. Arī vairāku pasākumu apmeklētāja, kā arī brīvprātīgā Una Tomiņa uzsver, ka projekta mērķis bija veidot svaigāku skatījumu uz lietām, notikumiem un cilvēkiem. „Šajā laikā citādāk ieraudzīju cilvēkus, Alūksni, mūziku un daudzas citas lietas, kā arī iepazinu citādākas aktivitātes,” pauž U.Tomiņa. ◆

Kategorijas