Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šogad “Pienenītē” – daudz vairāk bērnu

Diāna Lozko

2013. gada 13. septembris 00:00

348

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte” šobrīd turpinās darbi pie saimnieības ēkas korpusa otrā stāva izbūves, kurā būs pieejama viena 15 bērnu grupiņas telpa un sporta zāle visiem “Pienenītes” bērniem. “Šo mācību gadu uzsāka 132 bērni, kas ir daudz vairāk nekā iepriekšējos gados. Tieši tādēļ esam priecīgi arī par jaunajām telpām, kuras top otrajā stāvā,” saka “Pienenītes” vadītāja Ārija Driņina.


Šobrīd tas ir it īpaši aktuāli
Ā.Driņina stāsta, ka vienīgā zāle, kurā līdz šim notika sporta, mūzikas un citas nodarbības, bija ļoti noslogota, tas nozīmēja gandrīz nepārtrauktu zāles izmantošanu. Ar jaunās sporta zāles atklāšanu aktu zālē būs vairāk iespēju bērnu individuālai apmācībai un citiem pasākumiem. Šobrīd tas ir it īpaši aktuāli lielā bērnu skaita dēļ.
Projektu plānots pabeigt novembra beigās vai decembrī. “Aicinu vecākus būt saprotošiem, jo katrs remonts saistās ar neērtībām, un šobrīd tādas ir to grupiņu vecākiem, kuriem jāmēro garāks ceļš, lai nokļūtu līdz savai grupiņai. Visas šīs neērtības ir kaut kā laba sākums,” pauž Ā.Driņina. Viņa arī uzsver, ka ir patīkami pārsteigta par pašmāju celtnieku darbību. “Alūksnē patiešām ir vislabākie strādnieki. Viss tiek darīts rūpīgi un operatīvi. Celtnieki rosās no agra rīta un dažkārt pat līdz vēlam vakaram. Tiek domāts arī par bērnu drošību. Celtniecības darbi tiek saskaņoti ar iestādes darbu, un iespēju robežās viens otram netraucējam,” viņa stāsta. Būvdarbus pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte” veic SIA “Ozolmājas”.

Rindā gaida 36 bērni
Lai arī “Pienenītei” bija nepieciešams paplašinājums, tas nebūt nenozīmē, ka Alūksnes novada bērniem trūkst vietas izglītības iestādē. Ā.Driņina informē, ka visi bērni, kuri šogad gribēja uzsākt mācības, ir uzņemti. “Protams, rinda ir, taču tajā ir bērni, kuri ir vēl pārāk maziņi, lai uzsāktu apmeklēt izglītības iestādi, vai arī kuriem ir vēlēšanās un iespēja vēl pabūt mājās kopā ar vecākiem vai vecvecākiem. Daži vecāki bērnu rindā piesaka ļoti agri – uzreiz pēc piedzimšanas, tas nodrošina iespēju agrāk tikt uzņemtam izglītības iestādē. Šobrīd “Pienenītes” rindā ir 36 bērni,” stāsta Ā.Driņina.
Arī Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča apstiprina, ka šogad nav konstatēti gadījumi, kad kādam bērnam pietrūktu vietas kādā no Alūksnes novada pirmsskolas iestādēm. Ja arī tāds gadījums būtu, valsts apmaksātu privātskolotāja pakalpojumus sas­kaņā ar likumu, kas stājās spēkā ar šā gada septembri. ◆

Kategorijas