Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacentīsies par lielāko lomu

Mārīte Dzene

2013. gada 17. septembris 08:00

708

Kā katru rudeni Alūksnes ezerā notiks spiningošanas sacensības “Alūksnes rudens plēsēji 2013”. Taču mainījies ir ne tikai nosaukums, bet arī vērtēšanas kritēriji. Sacensības notiks 19.oktobrī Ziemera pagasta “Jaunsētās”.

“Ieskaitē tiks vērtēts visu noķerto zivju kopējais svars, kādu ieguvusi komanda. Tajā būs divi cilvēki, kuriem acīmredzot vajadzēs vairāk domāt par kopējo rezultātu. Tas nozīmē, ka vienā laivā nebūs konkurentu, kuri katrs cenšas izvilkt lielāku zivi, bet abi kopā darīs visu, lai izcīnītu galveno balvu. Savukārt par lielāko zivi varētu saņemt kādu pārsteiguma balvu. Tiesa, ja divām komandām būs vienāds izvilkto zivju svars, tad ņems vērā arī to, kuram lomā ir lielākā līdaka,” stāsta pašvaldības aģentūras direktors Māris Lietuvietis.

Viņš atzīst, ka vēlas, lai sacensības būtu atšķirīgas nevis tradicionālas. Turklāt salīdzinot pa gadiem, varēs spriest, kādas sacensības makšķerniekiem labāk patīk. Sacensību organizatori neatklāj, kādas būs galvenās balvas. Vērtēšanai komandas nodos līdakas, zandartus un asarus, kuru kopējais svars būs izšķirošais. Lomā drīkst paturēt zivis, kas atbilst makšķerēšanas noteikumiem un Alūksnes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem par licencēto makšķerēšanu Alūksnes ezerā. Tas nozīmē, ka zivju garums nedrīkst būt mazāks par 20 centimetriem.


Sacensību laikā tiks norobežotas atsevišķas ezera akvatorijas, kurās spiningot aizliegts. Katrs dalībnieks varēs izmantot vienu spiningu, zivju ķeršanai aizliegts lietot cemmerēšanas sistēmas, dzīvās ēsmas, grunts makšķeres, mušiņmakšķeres un pludiņmakšķeres. Sacensību dalībnieku laivas nedrīkstēs atrasties tuvāk par 50 metriem. Sacensību vietu varēs atstāt tikai ar tiesneša atļauju. Nevērtēs lomus, kuri iegūti, pārkāpjot sacensību noteikumus. Dalībniekiem būs nodrošināts launags par brīvu. Var pasūtīt arī naktsmītnes un laivas.

Kategorijas