Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Minifutbolā uzvar “Jaunieši”

Agita Bērziņa

2013. gada 18. septembris 08:10

363

Nedēļas nogalē Alūksnes Pilssalas stadionā valdīja futbola kaislības. Sestdien mūsu futbolisti aizvadīja vienu no pēdējām Austrumu Latvijas 2. līgas čempionāta spēlēm, savukārt svētdien norisinājās noslēdzošās trešās kārtas spēles Alūksnes novada čempionātā minifutbolā.

Minifutbolā cīņu par novada čempionu titulu jūlijā uzsāka četras komandas. Pēdējā sabraukuma spēlē šo titulu izcīnīja komanda “Jaunieši” no Alūksnes. Sacensību galvenais tiesnesis Igors Krūmiņš teic, ka čempionāts noslēdzās bez intrigas. Jau pirms pēdējā sabraukuma spēlēm bija zināms, ka čempioni būs tieši Alūksnes jaunieši, arī pārējo vietu sadalījums bija skaidrs. Čempionā 2.vietu izcīnīja “Kājnieku skola”, 3.vietā - “Gaujiena/ Vidaga”, 4.vietā - “Serdžiu” no Trapenes. Par čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem kļuva Toms Cinglers un Igors Balaņuks no komandas “Jaunieši”. Par labākajiem spēlētājiem komandās atzina I.Balaņuku (“Jaunieši”), Raitis Teters – Teterovskis (“Kājnieku skola”), Niks Ramanis (“Gaujiena/ Vidaga”) un Deniss Beļimenko (“Serdžiu”). I.Krūmiņš atzīst, ka čempionāts šogad norisinājies ne pārāk veiksmīgi. “Salīdzinot ar citiem gadiem jāteic, ka čempionāts nebija izdevies. Pirmkārt, komandu bija maz un līdz ar to intrigas nebija. Otrkārt, bija tikai trīs sabraukumi nevis kā citkārt, kad čempionāta spēles notika visu vasaru. Galvenā problēma ir jauno futbolistu trūkums. Pagastos nav cilvēka, kas mudinātu bērnus un jauniešus sportot un iesaistītu komandu sporta veidos. Ja individuāli tu vēl vari startēt, tad komandu nokomplektēt ir grūtāk un ir vajadzīgs cilvēks, kurš visus noorganizētu,” secina I.Krūmiņš.

Savukārt kārtējā Austrumu Latvijas 2. līgas čempionāta futbolā spēlē mājinieki KS/FK “Alūksne” spēlēja pret čempionāta līderiem Kalupes komandu no Daugavpils. Sīvā cīņā mūsējie diemžēl zaudēja ar rezultātu 1:3. “Spēle bija diezgan interesanta. Sākumā mēs izvirzījāmies vadībā. Nenobijāmies no tā, ka viņi ir čempionāta līderi, bet izrādījām viņiem cienīgu pretestību. Taču spēles gaitā pretinieki izlīdzināja rezultātu un pirmais puslaiks beidzās ar rezultātu 1:1. Otrajā puslaikā pretiniekiem bija dažas ļoti labas izdevības gūt vārtus, ko viņi arī realizēja. Spēles pēdējās 15 minūtēs mēs uzbrukām viņu laukuma pusē, bet diemžēl nevarējām tik līdz noslēdzošajam sitienam un gūt vārtus. Bija mūsu pārsvars, bet vārtus tik un tā neguvām,” stāsta Alūksnes komandas treneris Igors Krūmiņš. Lai arī iepriekš mūsējiem mājas spēles mūsējiem veicās, šoreiz zaudējuma pamatā ir nepilnīgs komandas sastāvs. “No pamatsastāva nebija četru spēlētāju. Tas ir daudz komandai. Jūtam, ja nav viena vai divu, nemaz nerunājot par četriem,” stāsta I.Krūmiņš. Līdz čempionāta noslēgumam mūsējiem atlikušas vēl divas spēles. Kāds būs šo spēļu iznākums, I.Krūmiņš atturas izteikt prognozes, vien teic, ka viss atkarīgs no tā, kāds būs komandas sastāvs.

Kategorijas