Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Modē veselīgs dzīvesveids - svaigi spiestās sulas un krēmzupas

Elkor veikalu pārdošanas dati liecina, ka vasaras nogalē un rudens pirmajās dienās, sākoties ražas laikam, cilvēki arvien biežāk izvēlas iegādāties sulu spiedes un virtuves kombainus. Tas varētu būt skaidrojams ar sabiedrības vēlmi dzīvot veselīgāk un no svaigajiem dārzeņiem pagatavot sulas un krēmzupas. Pieprasījums pēc sulu spiedēm, salīdzinot ar vasaras pirmajiem mēnešiem, augusta beigās un septembra sākumā palielinājies sešas reizes.

“Jau tradicionāli, sākoties rudens sezonai, pieprasījums pēc virtuves tehnikas, kas paredzēta sezonas dārzeņu un augļu gatavošanai, palielinās vairākas reizes. Šogad esam novērojuši izteiktu pieprasījumu tieši pēc sulu spiedēm un virtuves kombainiem, kas skaidrojams ar cilvēku dabisko vēlmi uzturā lietot veselīgus un svaigus produktus, kā arī uzkrāt tik ļoti nepieciešamos vitamīnus ziemas tumšajam laikam. Visvairāk iecienītās ir ābolu, ķirbju un burkānu sulas, bet virtuves kombaini visdrīzāk tiks izmantoti spinātu, puķkāpostu, kā arī seleriju un tomātu krēmzupām. Prognozējam, ka līdz rudens beigām, sezonālās virtuves tehnikas pārdošanas apjomi saglabāsies pagājušā gada līmenī,” saka Ronalds Feldmanis, Elkor valdes loceklis un mārketinga direktors.

Svaigi spiestās sulas ir ne tikai bagātas ar vitamīniem, bet arī palīdzēs atgūt mundrumu, iegūt stipru imūnsistēmu un palīdzēs tikt galā ar nogurumu un depresiju. Daudzi rudens sezonā piekopj īpašas svaigo sulu kūres, lai attīrītu organismu no toksīniem. Burkānu sula palīdz uzlabot sejas krāsu un redzi, rosina apetīti un organismam palīdz pretoties dažādām infekcijām. Ķirbju sula atbrīvo organismu no pārmērīga šķidruma uzkrāšanās un liekā svara, kā arī uzlabo vielmaiņu, novērš mazasinību, sliktu dūšu un palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu un mazina nogurumu. Savukārt ābolu sula stiprina sirdi, mazina holesterīna līmeni, uzlabo asins sastāvu un izvada no organisma smagos metālus.

Virtuves kombaini krēmzupu gatavošanai ir īpaši noderīgi, jo tie dārzeņus sasmalcina, samazinot nepieciešamo vārīšanas laiku. Jo mazāks ir termiskās apstrādes laiks, jo vairāk vitamīni saglabājas dārzeņos.

Šī gada astoņos mēnešos Elkor veikalos pārdoto sulu spiežu daudzums, salīdzinot ar pagājušā gada rādītājiem, palielinājies par 40%. Pircēju iecienītākie zīmoli sulu spiedēm bijuši STOLLAR, kas šobrīd ir populārākais sulu spiežu zīmols Latvijā, PHILIPS un COWAY. Turpretīm, starp pirktākajiem virtuves kombainu zīmoliem atrodas KENWOOD, PHILIPS un BOSCH. Šo zīmolu produkti ir pieejami visos Elkor veikalos. Protams, pircēji iegādājušies arī citus zīmolus, bet to pārdošanas apjomus šogad galvenokārt veicinājušas dažādas atlaižu akcijas un īpašie piedāvājumi.

Kategorijas