Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliski debitē maratonā

Agita Bērziņa

2013. gada 20. septembris 00:00

3

Skriešanas seriālā “Skrien Latvija” - “Sportlat” Valmieras maratonā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts maratonā, startēja gandrīz 2500 skrējēju. Sacensībās piedalījās arī Alūksnes un Apes novada pārstāvji.


Skrējēji sacentās maratona (42,195 km), pusmaratona (21,0975 km), “Nike” skrējiena (10,5 km), tautas skrējiena (5,8 km), bērnu skrējiena distancēs un nūjošanas pārgājienā (15 km). Maratona distanci veica tikai viens mūsu skrējējs – Raimonds Siliņš no Jaunannas. Finiša taisni viņš šķērsoja ar rezultātu 2:48:49, kas bija skrējiena astotais labākais laiks. Maratona uzvarētājam kuldīdzniekam Kristapam Bērziņam viņš zaudēja 18 minūtes. Kopvērtējuma augstais sniegums viņam ļāva arī savā vecuma grupā VM30 iegūt 2.vietu. R.Siliņš atklāj, ka maratona skrējienam sācis gatavoties viens pirms pusotra mēneša, tāpēc par savu rezultātu ir gandarīts. “Kā parasti, sākums bija viegls. Taču visgrūtākais bija pēdējais aplis. Pat nebiju domājis, ka būs tik grūti. Pēkšņi kājas kļuva smagas un skriet bija grūti. Vēl šobrīd neesmu sapratis, kāpēc,” teic R.Siliņš. Viņam šis bija pirmais maratons.
R.Siliņš saka paldies visiem saviem atbalstītājiem, kuri palīdzēja ar domām, darbiem un finansiāli, kā arī pateicība tiek teikta kolēģiem, kuri pacieta viņa treniņus pusdienlaikā.

Izvēlas īsākas distances
Pusmaratona distanci skrēja seši mūsējie. V40 grupā 16.vietu ieguva Atis Kalējs, 24.vietu ieguva
Ivars Fērmanis, Viesturs Zaķis – 44.vietu. S20 grupā 49.vieta - Santai Kazainei, V20 grupā 71.vieta - Kristapam Pilskalnam, 112.vieta - Ritvaram Podziņam un 118.vieta - Mārtiņam Kaparšmitam. “Nike” skrējienā Jānim Kūmam - 5.vieta gan kopvērtējumā, gan vīriešu konkurencē. Vīriešu konkurencē 18.vieta - Andrim Klempneram, 66.vieta - Andrim Junkuram, 78.vieta - Salvim Leimanim. Veiksmīgas sacensības aizvadīja Oskars Laucis, kurš jauniešu konkurencē ieguva 6.vietu. Savukārt vīriešu konkurencē, kuri vecāki par 40 gadiem, 34.vieta - Uldim Vērdiņam. Tautas skrējienā sieviešu konkurencē 138.vieta - Vitai Vērdiņai. 2000.gadā dzimušu un jaunāku konkurencē 42.vieta - Ancei Etto Šteinerei, 82.vieta vīriešu konkurencē - Arvim Šteineram. Bērnu distanci veica tikai viens dalībnieks – Ralfs Siliņš no Jaunannas. Viņam VB3 grupā - 48.vieta.

Novadā vieglatlētikas nav
R.Siliņš atzīst, ka Alūksnes novada pārstāvniecība maratonā ir maza. “Žēl, ka maratonā piedalījās tik maz mūsējo. Taču tas ir likumsakarīgi, jo vieglatlētika novadā netiek popularizēta un netiek darīts nekas, lai ieinteresētu trenēties. Patiesībā nav jau kur trenēties - nav mūsdienu prasībā atbilstoša angāra, ne skrejceļa stadionā. Kāda gan bērniem var būt interese un motivācija aizrauties ar šo sportu? Vasarā organizēju sportiskas aktivitātes Jaunannā un secināju, ka bērniem un jauniešiem interese ir, tikai vajag cilvēku, kurš pasper pirmo soli, pamudina un iesaista viņus. Taču ko var gribēt, ja daudzos pagastos vairs nemaz nav sporta darba organizatoru,” saka R.Siliņš. ◆

Kategorijas