Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudisti izcīna četras medaļas

Agita Bērziņa

2013. gada 20. septembris 00:00

18

Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas džudisti no starptautiskā džudo turnīra “Narvas kauss 2013” mājup pārveduši vairākas medaļas.


Vecuma grupā U-14 svara kategorijā līdz 55 kilogramiem zelta medaļu ieguva Iļjas Estamirovs, 3.vietu svara kategorijā līdz 42 kilogramiem izcīnīja Aleksandrs Skuja. Vecuma grupā U-16 zelts svara kategorijā līdz 73 kilogramiem - Dairim Golubevam, 2.vieta svara kategorijā līdz 60 kilogramiem - Raineram Ķesteram, bet pavisam nedaudz līdz medaļai pietrūka Klāsam Stāvausim, kurš svara kategorijā līdz 55 kilogramiem ieguva 5.vietu.
Uz sacensībām devās astoņi sportisti, un treneris Aivars Mālnieks ir gandarīts, ka puse sportistu no sacensībām atgriezušies ar medaļām. “Šīs Alūksnes džudistiem bija pirmās sacensības pēc vasaras sezonas. Rezultāti tāpēc ir tik labi, ka divas nedēļas iepriekš šie puiši piedalījās starptautiskajā džudo nometnē tepat, Alūksnē. Vasarā neslinkoja, bet trenējās,” pauž A.Mālnieks un atzīst, ka par labu jaunās sezonas sākumu ir prieks gan pašam trenerim, gan sportistiem. “Līdz ar oktobri sacensības būs teju katru nedēļas nogali. Pašiem sportistiem tas ir stimuls tikpat veiksmīgi turpināt iesākto sezonu un cīnīties tikai par medaļām,” saka A.Mālnieks.
Sezona būs saspringta, tāpēc jo vairāk A.Mālnieks novērtē to, ka džudo trenē vēl viens treneris – Ričards Augstkalns, kurš strādā ar Alūksnes novada pašvaldības atbalstu. R.Augstkalns pats 12 gadus trenējies džudo, tagad 2 gadus mācīsies par džudo treneri un vismaz 5 gadus turpinās strādāt Alūksnē. A.Mālnieks arī stāsta, ka trīs Alūksnes džudisti kandidē uz Latvijas izlases sastāvu – Linda Bēniņa, Elvis Kopmanis un Edijs Sadovņikovs. L.Bēniņa pērn jau bija izlases sastāvā, savukārt E.Kopmanis un E.Sadovņikovs arī pagājušajā gadā pretendēja uz izlases sastāvu, taču tur netika. A.Mālnieks pauž cerības, ka šogad izlases sastāvā varētu tikt visi trīs. Treneris arī aicina bērnus joprojām pieteikties džudo nodarbībām. ◆

Kategorijas