Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši cer doties uz Sočiem

Agita Bērziņa

2013. gada 24. septembris 07:42

415

Nākamgad februārī Sočos norisināsies olimpiskās spēles, kas būs lielākais sporta notikums jaunajā ziemas sezonā. Sočos cer nokļūt arī sportisti no Alūksnes – biatlonists Andrejs Rastorgujevs un bobsleja stūmējs Intars Dambis.

Latvija izcīnījusi vienu ceļazīmi uz Soču olimpisko spēļu vīriešu biatlona sacensībām, un jau pirms sezonas nav šaubu, ka to aizņems tieši A.Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā sasniedza augstus rezultātus. Sarunā ar aģentūru “LETA” sportists atzīst, ka Soču olimpiskās biatlona trases reljefs ir atšķirīgs no citām Pasaules kausa apritē esošajām trasēm, tāpēc tai ir nepieciešama citādāka gatavošanās. “Tā kā Soči atrodas augstkalnē, šajā vasarā vairāk “ieliekam” kalnus.  Meklējam  trases, kurās reljefa posmi varētu būt līdzīgi. Jā, nebūs tāda augstkalne, bet vismaz atstrādāsim līdzīgos kāpumus, nobraucienus. Piemēram, kāpumu esam atraduši tepat blakus Otepē, kur trenēsimies pirms sezonas. Savukārt ziemā daudz kas būs atkarīgs no laika apstākļiem, jo sniega situācija ir grūti prognozējama,” atzīst A.Rastorgujevs. Biatlonists cer, ka augsta līmeņa fizisko formu viņam izdosies noturēt visu gaidāmo sezonu. “Protams, jābūt arī kādam kritumam, lai, pēc tam trenējoties, to atkal dabūtu augšā, jo visu sezonu labu līmeni ir grūti noturēt. Tomēr plānojam, lai uz Sočiem būtu optimālajā formā”.

Sočiem gatavojas arī bobsleja četrinieka stūmējs I.Dambis. “Sportā neko izplānot nevar, taču mums plānā ir doties uz Sočiem un iekļūt vismaz sešniekā. Gatavošanās jaunajai sezonai notiek tāpat kā parasti un īpaši radikāli nekas nav mainīts. Vienīgi šogad trenējamies ar lielāku atdevi un emocijām, jo zinām, ka priekšā olimpiskās spēles,” laikrakstam stāsta I.Dambis. Viņš atzīst, ka Soču trasē startēt ir patīkami. “Soču trase sportistiem ir ļoti patīkama, nav grūta un nav liela diskomforta. To nevarētu teikt, piemēram, par Vankūveras olimpisko trasi. Jādod tik virsū, un līdzjutējiem jātur īkšķi!” mudina I.Dambis.

Latvijas Olimpiskā komiteja visus olimpisko spēļu dalībniekus paziņos apmēram 24.janvārī, kad būs beigušās kvalifikācijas sacensības. Šobrīd tiek prognozēts, ka skaits būs līdzīgs kā iepriekšējās spēlēs – vairāk nekā 50 sportistu.

Kategorijas