Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noslēgusies moto sezona

Agita Bērziņa

2013. gada 26. septembris 08:01

262

Ar sacensībām Ķeguma mototrasē aizvadītāja nedēļas nogalē noslēgusies Latvijas motokrosu sezona un zināmi labākie motosportisti Latvijas motokrosa čempionātā un Latvijas kausa vērtējumā. Dažādiem panākumiem startējuši arī Alūksnes un Apes novadu motosportisti.

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione dāmu konkurencē alūksniete Samanta Josta šogad startēja vien četros Latvijas čempionāta posmos un visās reizes izcīnīja uzvaru. Tomēr ar to bija par maz, lai noturētu čempiones titulu un S.Josta kopvērtējumā ieņem 2.vietu. MX1 klasē startēja apenieši Matīss Karro, Raivis Levans un Kristers Kovgers no Alūksnes. Sportisti Latvijas čempionāta kopvērtējumā attiecīgi ieņem 7., 9. un 14.vietu 36 dalībnieku konkurencē. Alūksnietis Marks Berkulis šosezon startēja divās klasēs – MX 125 jauniešiem un MX 85. MX 125 klasē jaunietis startēja vidējiem panākumiem un kopvērtējumā izcīnīja 8.vietu, savukārt MX 85 klasē, kur startēja 58 sportisti, alūksnietis ieņem 23.vietu. MX 85 klasē 52. vieta Gaujienas motosportistam Austrim Silauniekam.

Neiztrūkstoši uz starta stājās arī mūsu pieredzes bagātākie sportisti. Senioru konkurencē 7.vietu kopvērtējumā ieguvis Jurijs Kovgers no Alūksnes, bet 30. un 37. vietu attiecīgi ieņem Valdis un Dzintars Medņi no Lejsaciema, kuri startēja moto kluba “Ape” sastāvā. Kā ierasts sīvas cīņas aizvadīja blakusvāģu braucēji. Augsto 4.vietu 42 ekipāžu konkurencē ieguvis brāļu Pētera un Jāņa Jegorovu tandēms, savukārt apeniešu Ginta Kaktiņa un Ginta Harju ekipāža iepriekšējā sezonā gūtās traumas dēļ nevarēja startēt pilnvērtīgi un kopvērtējumā startējot tikai vienā no pieciem posmiem viņi ieņem 30.vietu.

Latvijas kausa vērtējumā Mini MX klasē uzvaru izcīnīja apenietis Raivis Levans, 2.vietā atstājot arī apenieti Ainaru Karro, bet Emīlam Karro šajā grupā 9.vieta. Iesācēju grupā 38.vieta Guntim Bukalderam no Jaunlaicenes, bet mālupietis Kaspars Beļavs diemžēl palicika bez punktiem. Kvadriciklu klasē iesācējiem 5.vieta Sandim Sproģim no Gaujienas. Aināram Dukulim no Jaunlaicenes 9.vieta A30+ klasē, bet A14+ klasē 26.vieta.

Kategorijas