Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Beigusies motosezona

Agita Bērziņa

2013. gada 27. septembris 00:00

15

Ar sacensībām Ķeguma mototrasē pagājušās nedēļas nogalē beigusies Latvijas motokrosu sezona, un zināmi labākie motosportisti Latvijas motokrosa čempionātā un Latvijas kausa vērtējumā. Dažādiem panākumiem startējuši arī Alūksnes un Apes novadu motosportisti.


Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione dāmu konkurencē alūksniete Samanta Josta šogad startēja vien četros Latvijas čempionāta posmos un visos izcīnīja uzvaras. Tomēr ar to bija par maz, lai noturētu čempiones titulu - S.Josta kopvērtējumā ieņem 2.vietu. “MX1” klasē startēja apenieši Matīss Karro, Raivis Levans un Kristers Kovgers no Alūksnes. Sportisti Latvijas čempionāta kopvērtējumā attiecīgi ieņem 7., 9. un 14.vietu 36 dalībnieku konkurencē. Alūksnietis Marks Berkulis šosezon startēja divās klasēs – “MX 125” jauniešiem un “MX 85”. “MX 125” klasē jaunietim  kopvērtējumā - 8.vieta, savukārt “MX 85” klasē, kur startēja 58 sportisti, viņš 23.vietu. “MX 85” klasē 52.vieta - Gaujienas motosportistam Austrim Silauniekam.

Godalgas “Latvijas kausā”
Senioru konkurencē 7.vietu kopvērtējumā ieguvis Jurijs Kovgers no Alūksnes, 30. un 37.vietu attiecīgi ieņem Valdis un Dzintars Medņi no Lejasciema, kuri startēja motokluba “Ape” sastāvā. Kā ierasts, sīvas cīņas aizvadīja blakusvāģu braucēji. 4.vietu 42 ekipāžu konkurencē ieguvis brāļu Pētera un Jāņa Jegorovu tandēms, savukārt apeniešu Ginta Kaktiņa un Ginta Harju ekipāža iepriekšējā sezonā gūtās traumas dēļ nevarēja startēt pilnvērtīgi un kopvērtējumā, startējot tikai vienā no pieciem posmiem, viņi ieņem 30.vietu.
“Latvijas kausa” vērtējumā “Mini MX” klasē uzvaru izcīnīja apenietis Raivis Levans, 2.vietā - apenietis Ainars Karro. Emīlam Karro šajā grupā - 9.vieta. Iesācēju grupā 38.vieta - Guntim Bukalderam no Jaunlaicenes, bet mālupietis Kaspars Beļavs diemžēl palika bez punktiem. Kvadriciklu klasē iesācējiem 5.vieta - Sandim Sproģim no Gaujienas. Aināram Dukulim no Jaunlaicenes - 9.vieta “A30+” klasē, bet “A14+” klasē - 26.vieta.

Pārsteigumu nav
Motokluba “Ape” sportistu - R.Levana, S.Jostas, A.Karro, E.Karro, G.Kaktiņa un G.Harju, kā arī brāļu Medņu - panākumus šajā sezonā kluba vadītājs Mairis Levans vērtē kā labus. “Rezultāti vēl nav izanalizēti. Ar sportistiem, motokluba “Ape” biedriem, tiksimies oktobra sākumā. Tad arī pārrunāsim veiksmes un neveiksmes, kā arī izvirzīsim mērķus nākamajam gadam. Rezultāti, protams, ir zināmi, un jāteic, ka viss ir izdevies tā, kā plānots. Ne labu, ne sliktu pārsteigumu nebija,” stāsta M.Levans. Nozīmīgs pasākums šosezon bija motokrosa “Vaidavas kauss” jubilejas sacensības. Tradicionālās sacensības Apē būs arī nākamgad, taču precīzs norises datums būs zināms ziemā. ◆

Kategorijas