Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Viltotā ābolu strūdele

Tamāra Ulase

2013. gada 27. septembris 00:00

14

Nepieciešams: glāze miltu, glāze mannas, glāze cukura, cepamais pulveris (paciņa), 1,5 glāze piena, 100 gramu sviesta, 6 – 7 vidēja lieluma āboli, 1/2 – 1 glāze cukura (pēc ābolu skābuma), kanēlis.
Sausās sastāvdaļas bļodā sajauc. Ābolus sarīvē, apber ar cukuru un kanēli – sajauc. Ietauko veidni ar eļļu, sviestu vai margarīnu. Sauso masu sadala trīs daļās. Pirmo ber sausā maisījuma kārtu, tad pāri liek ābolu masu, piespiež ar karoti, tad – sauso masu, ābolus. Pēdējā kārta – sausais maisījums. Visu ar karoti piespiež un pārlej ar pienu, pirms tam sadurstot, lai piens iesūcas visās kārtās. Uzrīvē aukstu sviestu un liek karstā cepeškrāsnī 180 grādos, cep apmēram stundu. Gatavu pakāpeniski atdzesē. Siltu var ēst ar saldējumu, pienu un, protams, ar kafiju vai tēju. ◆

Kategorijas