Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Olimpiskā diena arī Ilzenē

Ilzenes pamatskolas Mazā dome

2013. gada 2. oktobris 14:16

239

Jau otro gadu pēc kārtas “Olimpiskās dienas” pasākums norisinājās arī Ilzenes pamatskolā. No Alūksnes novada savu dalību pirmo reizi šoreiz bija pieteikusi arī Strautiņu pamatskola.  Vingrošanā piedalījās arī citas novada skolas, bet gribētos, lai nākošajā gadā mūsu novads neizceltos ar mazāk reģistrēto dalībnieku skaitu.

Arī mūsu skolā šī diena, tāpat kā visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2013” norises vietās, sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Pirms Olimpiskās dienas mēs piedalījāmies arī zīmējumu un domrakstu konkursos. Bet pašā Olimpiskajā dienā mēs kopā uzvilkām Olimpisko karogu, noklausījāmies LOK himnu (Cosmos), vingrojām, tikāmies ar Alūksnes novada sporta darba organizatoru Vilni Veļķeri un olimpisko vēstnesi Maritu Vilciņu, kura mums pastāstīja un parādīja interesantus faktus par sportistiem un Londonas olimpiādi, kā arī piedalījāmies komandu sacensībās.

Jau iepriekšējā dienā salozējām komandas. Katra komanda sastāvēja no astoņiem 1.-9. klases skolēniem. Olimpiskajā dienā piedalījās 100% visi skolēni!

Komandas bija izdomājušas šādus nosaukumus: „ Ašās kājeles” (Anete), „Spartaki”( Andris), „Komanda”( Jānis), „Zaļais astotnieks” (Dainuvīte), „Fantastiskais četrinieks x 2”( Arta) un „Mazie olimpieši” (Sindija).

Komandām bija jāveic 7 uzdevumi: „Apļa stafete”, „Jaunie florbolisti”, „Būšu basketbolists”, „Lidojošie punkti”, „Boulings”, „Meklē nu!” un „Gulēšanas sacensības”. Lielākā daļa uzdevumu bija paredzēti ārā, bet, tā kā laika ziņās solīja stipru lietu, visus uzdevumus, atskaitot apļa stafeti,  veicām centrā „Dailes”. (Lietus tomēr pie mums neatnāca…)
Kopvērtējumā 1. vietu ieguva komanda ar ļoti vienkāršu, bet vērtīgu nosaukumu- ”Komanda”.

Visi dalībnieki saņēma Starptautiskās Olimpiskās komitejas 2013.gada sertifikātus, bet labākā komanda varēs braukt uz  Kontinentālās Hokeja līgas komandas Rīgas “Dinamo” mājas spēli šā gada oktobrī.

Kopumā diena izvērtās jauka, atraktīva, sacensības bija interesantas, spraigas ( trešo vietu no otrās šķira tikai viens punkts!) un ieguvēji bijām mēs visi. Visādā ziņā- šī diena atšķīrās no citām mācību dienām.

Noslēguma ceremonijā pēc apbalvošanas un karoga nolaišanas lielākā daļa skolēnu izteica apņemšanos- arī nākošajā gadā piedalīties Olimpiskajā dienā!

Kategorijas