Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Muižniekam duatlonā 2.vieta

Agita Bērziņa

2013. gada 3. oktobris 16:33

261

Alūksnietis Oskars Muižnieks "Sport2000" Rīgas duatlonā izcīnījis 2.vietu. Līdz čempiona titulam viņam pietrūka vien pusotra minūte. Raimonds Siliņš ieņem 32.vietu kopvērtējumā un 23.vietu V grupā.

Duatlons Biķernieku kompleksās bija arī Latvijas čempionāts un Baltijas kauss duatlonā, kā arī noslēdzošais SportLat balva 17. posms. Elites distances dalībniekiem, kur startēja arī O.Muižnieks un R.Siliņš, bija jānoskrien 8 kilometri, ar riteni jābrauc 38,5 kilometru un tad atkal jāskrien 4,8 kilometri. O.Muižnieks atzīst, ka ar sasniegto rezultātu ir ļoti apmierināts. “Biju plānojis cīnīties par vietu labāko trijniekā. Taču nebiju domājis, kas tas nāks tik viegli. Šovasar ļoti maz biju skrējis, tāpēc cerēju uz labu rezultātu braukšanā ar velosipēdu. Taču beigās uzrādīju otro skriešanas laiku, un pirmo velo laiku. Grūtākais bija visu distanci ar velosipēdu braukt vienam, jo zināju ka konkurenti no muguras brauc grupās, kas ir daudz vieglāk,”secina O.Muižnieks.

Savukārt R.Siliņš aizvadīja ne tik veiksmīgas sacensības kā cerēts. “Veicās ne īpaši labi un pat nesaprotu kāpēc tā. Pieļauju, ka tās ir Valmieras maratona sekas. Pēc maratona nebiju neko skrējis, vien pabraucu ar riteni. Lai gan šogad kopējais rezultāts ir pa piecām minūtēm ātrāks kā pagājušā gada sacensībās,” saka R.Siliņš.

Skriešanas un riteņbraukšanas sezonai tuvojoties izskaņai, abi sportisti teic, ka tā bijusi veiksmīga. “Sezona bija ļoti laba. Protams, ar dažiem kritumiem, bet bez tiem neiztikt!” saka O.Muižnieks. Savukārt R.Siliņš priecājas, ka SportLat vērtējumā izdevies uzrādīt augstāku sniegumu kā iepriekš. “Kopumā sezona bija veiksmīga. Vēl gan punkti nav saskaitīti, bet domāju, ka SportLat balvā ieņemšu 2.vietu savā vecuma grupā. Iepriekš biju 5.vietā un šogad biju apņēmies tikt trijniekā. Jā, mazāki mērķi netika sasniegti, bet lielais mērķis, pusmaratons, veiksmīgi tika īstenots,” saka R.Siliņš.

Abiem sportistiem šīs nebija sezonas pēdējās sacensības. R.Siliņš plāno skriet Siguldas pusmaratonā, bet O.Muižnieks – krossduatlonā un Siguldas Kalnu maratonā.

Kategorijas