Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Duatlonā - 2.vieta

Diāna Lozko

2013. gada 4. oktobris 00:00

11

Alūksnietis Oskars Muižnieks “Sport2000” Rīgas duatlonā izcīnījis 2.vietu. Līdz čempiona titulam viņam pietrūka vien pusotra minūte. Raimonds Siliņš ieņem 32.vietu kopvērtējumā un 23.vietu V grupā.


Veicas labāk, nekā plānots
Duatlons Biķernieku kompleksā bija arī Latvijas čempionāts un Baltijas kauss duatlonā, kā arī  pēdējais “SportLat” balvas 17.posms. Elites distances dalībniekiem, kur startēja arī O.Muižnieks un R.Siliņš, bija jānoskrien 8 kilometri, ar velosipēdu jābrauc 38,5 kilometri un tad atkal jāskrien 4,8 kilometri. O.Muižnieks atzīst, ka ar sasniegto rezultātu ir ļoti apmierināts. “Biju plānojis cīnīties par vietu labāko trijniekā. Taču nebiju domājis, ka tas nāks tik viegli. Šovasar ļoti maz biju skrējis, tāpēc cerēju uz labu rezultātu braukšanā ar velosipēdu. Taču beigās uzrādīju otro labāko skriešanas laiku un pirmo labāko laiku braukšanā ar velosipēdu. Grūtākais bija visu distanci ar velosipēdu braukt vienam, jo zināju, ka konkurenti no muguras brauc grupās, kas ir daudz vieglāk,” secina O.Muižnieks.
Savukārt R.Siliņš aizvadīja ne tik veiksmīgas sacensības, kā cerēts. “Veicās ne īpaši labi, un pat nesaprotu, kāpēc tā. Pieļauju, ka tās ir Valmieras maratona sekas. Pēc maratona nebiju skrējis, vien pabraucu ar velosipēdu. Lai gan šogad kopējais rezultāts ir par piecām minūtēm ātrāks nekā pagājušā gada sacensībās,” saka R.Siliņš.

Sezonu beigs Siguldā
Skriešanas un riteņbraukšanas sezonai tuvojoties izskaņai, abi sportisti teic, ka tā bijusi veiksmīga. “Sezona bija ļoti laba. Protams, ar dažiem kritumiem, bet bez tiem neiztikt!” saka O.Muižnieks. Savukārt R.Siliņš priecājas, ka “SportLat” vērtējumā izdevies uzrādīt augstāku sniegumu nekā iepriekš. “Kopumā sezona bija veiksmīga. Vēl gan punkti nav saskaitīti, bet domāju, ka “SportLat” balvā ieņemšu 2.vietu savā vecuma grupā. Iepriekš biju 5.vietā un šogad biju apņēmies tikt trijniekā. Jā, mazāki mērķi netika sasniegti, bet lielais mērķis – pusmaratons - veiksmīgi tika īstenots,” saka R.Siliņš.
Abiem sportistiem šīs nebija sezonas pēdējās sacensības. R.Siliņš plāno skriet Siguldas pusmaratonā, bet O.Muižnieks – krosduatlonā un Sigul

Kategorijas