Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nesekmīgo sezonu beidz ar grandiozu uzvaru

Agita Bērziņa

2013. gada 4. oktobris 00:00

8

FK/KS “Alūksne” futbolisti pēdējā sezonas spēlē Austrumlatvijas 2.līgas čempionātā rādīja lielisku sniegumu un pretiniekus - Preiļu futbolistus - uzvarēja ar rezultātu 5:1. Tomēr Alūksnes futbolisti čempionāta gaitā piedzīvoja vairākas neveiksmīgas spēles un čempionātā ieņem vien pirmspēdējo vietu.


Veiksmes pamatā –
komandas sastāvs
Spēle mūsējiem iesākās neveiksmīgi, un pirmajās minūtēs vārtos ieripoja bumba no pašu spēlētāja. Pirmā puslaika beigās rezultātu alūksniešiem izdevās izlīdzināt 1:1, bet otrajā puslaikā mūsējie guva četrus bezatbildes vārtus un pārliecinoši uzvarēja. Alūksnes komandas labā visus piecus vārtus guva Ritvars Ņeupakojevs, kurš līgā dala 2., 3.vietu kā rezultatīvākais spēlētājs. Komandas treneris Igors Krūmiņš atzīst, ka pēdējā spēle mūsu futbolistiem nebija izšķiroša. “Mums ne zaudējums, ne uzvara neietekmētu čempionāta kopējo rezultātu. Mēs ieņemam septīto vietu astoņu komandu konkurencē. Savukārt Preiļiem šī bija ļoti svarīga spēle. Uzvara viņiem ļautu iegūt bronzas medaļas. Tā kā viņi zaudēja, tad čempionātā ieņem 5.vietu,” stāsta I.Krūmiņš. Viņš atzīst, ka veiksmes pamatā mūsējiem bija spēcīgs komandas sastāvs. “Savācās diezgan labs sastāvs. Pārsvarā bija Kājnieku skolas spēlētāji. Līdz ar to arī bija rezultāts,” atzīst I.Krūmiņš.

Stadions neatbilst prasībām
Sezonu kopumā I.Krūmiņš vērtē kā neveiksmīgu. Viņš atklāj, ka, sākot sezonu, bija cerēts uzrādīt labāku rezultātu. Arī paši spēlētāji bija entuziasma pilni, noskaņoti cīņai. “Likās, ka šosezon visi spēlēs un problēmu nebūs. Taču tā nebūt nebija, un atkal saskārāmies ar problēmu, ka izbraukumā nevaram nokomplektēt komandu. Mājas spēlēs komandu varējām savākt, bet izbraukumā spēlētāji negribēja spēlēt. Patiesībā komandas pamatsastāva nebija un mēs vācām cilvēkus, kuri nu varētu braukt. Kāds gan tad var būt rezultāts?” teic treneris un atzīst, ka šobrīd aktuāls ir jautājumus, vai vispār nākamgad sacensībās piedalīties. “Es domāju, ka tam nav jēgas, taču par to nelemšu es, bet futbola kluba vadība, lai gan arī Kājnieku skolas futbolisti neatbalsta šādu spēlēšanu. Turklāt problēmas ir ne vien ar komandas nokomplektēšanu, bet arī ar infrastruktūru. Mēs varam būt priecīgi, ka nav jāmaksā soda nauda par to, ka nespējam noorganizēt kvalitatīvas spēles. Vagoniņā pie stadiona ir atslēgta elektrība, līdz ar to nevaram nodrošināt piemērotas telpas tiesnešiem un ģērbtuves pretinieku komandas spēlētājiem. Nav tablo, nemaz nerunājot par dušām, kas arī ir prasība. Stadions neatbilst čempionāta prasībām. Ja arī nākamgad lemtu par dalību, tad jārisina daudz problēmu,” secina I.Krūmiņš. ◆

Kategorijas