Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ūdensmotosporta sezona beidzas

Diāna Lozko

2013. gada 4. oktobris 00:00

5

Ar pasākumu Alūksnes muzeja tornī piektdien beidzās Alūksnes kluba “Nord Ost” ūdensmotosporta sezona. Tajā kluba vadība un sportisti atskatījās uz sezonas panākumiem, kā arī runāja par nākotni.


“Nord Ost” sastāvā šosezon startēja septiņi sportisti - Dainis Kozlovecs (“JT-250”), Andris Musts (“OSY400”), Raimonds Špacs un Gints Rozenbergs (“S550”), Ivo Egle (“Formula 4S”), Normunds un Gatis Sniķeri (“RN2000”). Latvijas čempionāta piecu posmu kopvērtējumā vislabāk no mūsējiem veicās N.Sniķerim, kurš “RN2000” laivu klasē izcīnījis čempionu titulu. Goda pjedestālu izdevās iekarot arī R.Špacam, kurš ierindojas 2.vietā, kā arī G.Rozenberam, A.Mustam un I.Eglem, kuri izcīnīja 3.vietas. Savukārt D.Kozlovecs un G.Sniķeris, startējot tikai vienā sacensību posmā Alūksnē, ieņem 11.vietas. Kluba vadītājs Armands Musts atzina, ka sezona nav bijusi tik ražena kā iepriekšējos gados. “Nav bijis daudz jauno braucēju, bet šo sezonu vairāk iznesa mūsu veterāni. Visi Latvijas čempionāta pieci etapi tika pārstāvēti, un vislabāk mums gāja pašmāju posmā, kurā kopvērtējumā ieguvām 2.vietas kausu. Šajā sezonā arī devāmies uz sacensībām ārpus Latvijas, taču kopumā šī sezona mums lika padomāt, kā mēs virzīsimies uz priekšu un kādas ir mūsu iespējas,” teica A.Musts.

Dārgs sporta veids
A.Musts stāstīja, ka nākotnes iecerēs varētu būt Alūksnes ezerā plānot lielākus mačus. “Mēs varētu rīkot sacensības īpašajā klasē, kurā sacensības norit 24 stundas. Alūksnes ezeru var izmantot visā tā pilnībā, ne tikai iekšezeru. Protams, tas ir ļoti dārgi, taču šai VIP klasei nāk klāt arī vairāki sponsori. Ceram arī saņemt Alūksnes pašvaldības atbalstu tad, ja šādas sacensības kādreiz plānosim Alūksnē,” norādīja A.Musts. Alūksnes novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins uzsvēra, ka šis nudien nav no izdevīgākajiem sporta veidiem. “Šis ir smags sporta veids, kurš prasa lielas finanses. Uz sacensībām nav jādodas tikai sportistam, bet jāpārvadā arī tehnika, un tas prasa līdzekļus. Domāju, ka pašvaldībai ir jāatbalsta sacensības Alūksnes ezerā, lai klubam būtu vieglāk. Ūdensmotosporta klubs ir ar vēsturi un spēj ļoti profesionāli noorganizēt sacensības. Tas tik tiešām ir jāatbalsta, un vajadzētu arī padomāt par to, kā šim sporta veidam piesaistīt jauniešus,” uzsvēra A.Fomins.

Atskatās uz 55 gadiem
Ūdensmotosportam Alūksnē šis bija jubilejas gads un tika svinēta 55.gadskārta, kopš Alūksnes ezerā notiek sacensības. Tāpēc Alūksnes muzeja tornī līdz ar sacensībām Alūksnē vasaras vidū tika atklāta izstāde “Ūdensmotosportam Alūksnē – 55”. “Šī ir ļoti vērtīga izstāde, kurā parādīta ūdensmotosporta vēsture Alūk­snes ezerā 55 gadu garumā. Vēlētos, lai šie izstādes materiāli paliek Alūksnes muzeja krātuvē un lai tā varētu kļūt arī par ceļojošo izstādi,” pauda A.Musts. Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Inese Janēviča informēja, ka izstāde bijusi ļoti iecienīta un divarpus mēnešos to bija apmeklējuši aptuveni 688 apmeklētāji. ◆

Kategorijas