Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Varis Vētra koncertēs Alūksnē

Agita Bērziņa

2013. gada 4. oktobris 00:00

1

Alūksnes pilsētas tautas namā 11.oktobrī pulksten 19.00 ar koncertprogrammu „Viena mirkļa dēļ...” uzstāsies aktieris, režisors, dziesmu autors un izpildītājs Varis Vētra, prezentējot savu jauno dziesmu albumu un savu pirmo dzejoļu krājumu „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos!”.
Koncertprogrammā ir iekļauti skaņdarbi no jaunā albuma, kā arī Latvijas radiostacijās plaši izskanējušās un tautā iemīļotākās dziesmas no pirmā albuma „Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt” – „Māmiņai”, „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos” un citas. Visu dziesmu, mūzikas un tekstu autors ir pats V.Vētra. „Es mēģinu atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem, mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt, tāpēc ceru, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan iekšējā, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā!” par savām dziesmām saka V. Vētra.
Savukārt dzejoļu krājumā „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos!” apkopoti 86 dzejoļi ar prozas un dramaturģijas elementiem – mākslinieka novērojumi un pārdomas par cilvēku savstarpējo attiecību līkločiem. Dzejā, kas galvenokārt rakstīta monologu un dialogu formā, V.Vētra runā par prieku, laimi, bēdām, dusmām, dažādām problēmām un to risinājumiem. „Savā daiļradē es necenšos cilvēkus mācīt – tā nav rokasgrāmata dzīvošanā vai mīlēšanā. Tas ir atgādinājums par trim lietām jeb savstarpējo attiecību vērtībām, kuras mēs paši zinām, bet ikdienas steigā un rutīnā, iespējams, reizēm piemirstam. Šīs vērtības ir saruna, cieņa un mīlestība,” atzīst V.Vētra. ◆

Konkurss
Atbildi pareizi un saņem ielūgumus koncertu.
Kā sauca kolektīvu, kurā Varis Vētra darbojās kopā ar Jāni Paukštello, Ivaru Kalniņu un Andri Bērziņu?
a) “Mazie brāļi”, b) “Mūžīgais unisons”, c) “Merkurs”.
Kā sauc Vara Vētras pirmo albumu?
a) „Viena mirkļa dēļ...”, b) „Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt”, c )„Vakara pasakas”.
Kas ir Vara Vētras dziesmu albumu un dzejoļu krājuma izdevējs, arī koncertu rīkotājs?
a) “MicRec”, b) “Gailītis G”, c) “Bilžu birojs”.
Atbildes līdz 8.oktobrim sūti uz e-pastu “laime@aluksniesiem.lv” vai nogādā laikraksta redakcijā Alūksnē, Lielā Ezera ielā 5.

Kategorijas