Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Jauniešu bankas” no visas Eiropas – Valmierā

Agita Bērziņa

2013. gada 4. oktobris 13:09

24

Šodien, 4. oktobrī, Valmierā sapulcējas 40 Jauniešu banku (JB) koordinatori un dalībnieki no desmit Eiropas valstīm. Valmieras novada fonda (VNF) Jauniešu ideju laboratorijas rīkotajā seminārā dalībnieki pilnveidos zināšanas darbam ar jauniešiem labdarībā, dalīsies pieredzē un caur praktiskiem piemēriem apgūs, kā efektīvāk iesaistīt jauniešus vietējās kopienas dzīves uzlabošanā. Turp devās arī dalībnieki no Alūksnes.

Jauniešu bankas, kas Latvijā pazīstama kā “Jauniešu ideju laboratorija”, Eiropā darbojas vairāk nekā astoņus gadus, aicinot jauniešus brīvprātīgi piesaistīt līdzekļus, lai rīkotu projektu konkursu apkaimes jauniešiem un īstenotu sabiedrībai nozīmīgas idejas. Četru dienu garumā semināra dalībnieki no Armēnijas, Beļģijas, Bulgārijas, Latvijas, Moldovas, Rumānijas, Krievijas, Slovākijas, Turcijas, Ukrainas un Vācijas dalīsies ar savu līdzšinējo pieredzi jauniešu bankas vadīšanā un projektu konkursu rīkošanā. Noslēgumā dalībniekiem būs arī praktiski jāiepazīst Valmiera, no pilsētniekiem izzinot kādu mazu, bet aktuālu vajadzību un to tai pat dienā atrisinot.

Seminārā Latviju pārstāvēs Jauniešu ideju laboratoriju dalībnieki no Alūksnes, Liepājas un Valmieras. Ideju laboratorijas sākušas darboties pēc Jauniešu banku principa salīdzinoši nesen, tādēļ mūsu pārstāvjiem iegūtā pieredze būs ļoti nozīmīga turpmākā izaugsmē. Valmieras jaunieši iegūtās zināšanas izmantos jau šoruden, rīkojot trešo ideju konkursu pilsētas un tuvākās apkaimes skolās.

Kategorijas