Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noteikts parādniekam tiesu procesā neaizskaramais minimums

Monta Serdāne

2013. gada 8. oktobris 15:02

708

Pēc četrus gadus ilgām pārrunām Saeima nolēmusi pieņemt Latvijas kredītņēmēju apvienības ierosinātos grozījumus Civilprocesa likumā, kas nosaka parādniekam tiesu procesā minimālo neaizskaramo summu. Grozījumi stāsies spēkā ar nākamā gada sākumu.

Latvijas kredītņēmēju apvienība (LAKRA) ziņo, ka ar 2014. gada 1. janvāri stāsies spēkā izmaiņas Cilivprocesa likumā, ar kuru tiks noteikts, ka parādniekam pēc tiesu izpildītāja atvilkumiem katru mēnesi būs jāsaglabā minimālā neaizskaramā summa –minimālās mēnešalgas apmērā parādniekam un vēl 45 lati par katru apgādībā esošo. Tas nozīmē, ka sākot ar 2014. gada 1. janvāri ģimenei ar vienu nepilngadīgu bērnu neaizskaramais minimums mēnesī būs 270 latu.

Priekšlikumu par šādiem likuma grozījumiem LAKRA iesniedza jau pirms 4 gadiem – 2009. gadā. Intensīvi pārliecinot deputātus par šādas normas nepieciešamību, Saeima šogad akceptējusi šos grozījumus.

LAKRA valdes loceklis Jānis Āboliņš atzīst: „Esam gandarīti, ka šie likuma grozījumi stāsies spēkā, jo tas palīdzēs daudzām ģimenēm ar bērniem, nevis uzņemties jaunas parādsaistības, bet gan ļaus dzīvot mierīgāk, jo būs iespēja segt komunālos maksājumus, bērniem skolu un papildus izglītojošus pulciņus, kā arī citas vajadzības dzīves kvalitātes nodrošināšanai. Šie grozījumi būs arī laba alternatīva tiem, kuri iespējams nevar uzkrāt naudu maksātnespējas procesam.”

Latvijas kredītņēmēju apvienība ir nevalstiska, nepolitiska un brīvprātīga Latvijas Republikas iedzīvotāju izveidota sabiedriska organizācija ar mēŗki aizstāvēt kredītņēmējus. LAKRA pārstāv kredītņēmējus sarunās ar politiķiem, bankām un valsts amatpersonām, kā arī regulāri aktīvi izstrādā savus priekšlikums likumdošanas izmaiņām.

Uzzini vairāk: www.kreditnemeji.lv

Kategorijas