Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Absolūtais čempions – alūksnietis

Agita Bērziņa

2013. gada 4. oktobris 09:58

23

Alūksnietis Raivis Podrezovs ar rīzenšnauceru Pradu kļuvis par Latvijas čempionu absolūtajā vērtējumā.

Absolūtais čempions tika noteikts, izvērtējot visas sezonas sacensību rezultātus, un uz šo titulu pretendēja 38 dalībnieki.
 Alūksnes biedrības “Remis” kinologiem šī bijusi veiksmīga sezona un izcīnīta ne viena vien medaļa.
Sezonas pēdējās sacensībās Smiltenē pagājušajā nedēļā pieci Alūksnes kinologi startēja pārliecinoši un nedeva iespēju citu klubu biedriem ierindoties labāko trijniekā. Figuranta aizturēšanā, kas suņiem šoreiz bija nevis pēdējais, bet pirmais veicamais uzdevums, vecuma grupā līdz 35 gadiem vislabāk veicās alūksnietei Marikai Magaziņai ar vācu aitu suni Negro. Otro rezultātu uzrādīja R.Podrezovs ar Pradu, trešo – alūksniete Līga Rožkalne ar vācu aitu suni Argo.
Kucēnu grupā alūksnietim Laurim Šutijam ar Linci – piektā vieta. Suņa piesaukšanā nepārspēts palika R.Podrezovs ar Pradu, otrajā vietā – alūksnietis Roberts Pranckuns ar vācu aitu suni Baronu, trešajā vietā ierindojās L.Rožkalne ar Argo.
   (Turpinās no 1.lappuses)
Šķēršļu joslas pārvarēšanā uzvarēja Roberts Pranckuns ar Baronu, otrais - Raivis Podrezovs ar Pradu, trešā -  Līga Rožkalne ar Argo. Trīs etapu kopvērtējumā uzvaru svinēja R. Podrezovs ar Pradu, otrā vieta - R.Pranckunam ar Baronu, trešā vieta - L.Rožkalnei ar Argo. Komandu vērtējumā “Remis” ieguva otro vietu piecu komandu konkurencē.

Sasniedz astoņu gadu mērķi
Smiltenē tika noskaidroti un apbalvoti arī sezonas labākie absolūtajā kopvērtējumā. Līdzās čempionam R.Podrezovam ar Pradu otro vietu uz goda pjedestāla ieņēma un par vicečempioni kļuva L.Rožkalne ar Argo, sestajā vietā - R.Pranckuns ar Baronu. Nedēļu iepriekš Vidzemes čempionātā Rīgā savā vecuma grupā uzvaru izcīnīja R.Podrezovs ar Pradu, otrā – L.Rožkalne ar Argo.
A.Naglis ir priecīgs par savējo rezultātiem un atzīst, ka tik laba sezona sen nav bijusi. “Līga pirmo gadu startēja pieaugušo konkurencē un jau izcīnīja vietu uz goda pjedestāla. Savukārt Raivis par čempiona titulu cīnījās jau astoņus gadus. Vienmēr pietrūka pavisam nedaudz. Beidzot tituls iegūts! Mērķtiecīgais darbs vainagojies ar uzvaru. Esmu ļoti priecīgs! Visa sezona bija ļoti laba,” teic A.Naglis. Viņš cer, ka arī nākamgad tikpat labi veiksies jau esošajiem kluba kinologiem, kā arī pievienosies jauni dalībnieki.

Piedalās visās sacensībās
Arī R.Podrezovs par beidzot izcīnīto čempiona titulu ir gandarīts un priecīgs. Viņš atzīst, ka trīs alūksniešu iekļūšana labāko sešniekā ir augsts sasniegums. “Sezona bija ļoti laba! Piedalījāmies visās sacensībās, lai kopvērtējumā gūtu labu vietu. Tas arī izdevās un vairāku gadu mērķtiecīgais darbs atnesa uzvaru. Ārpus pirmā trijnieka šogad nevienās sacensībās nepaliku. Protams, ar katru gadu suns kļūst stabilāks un meistarība aug. Ar Pradu sacensībās startēju ceturto gadu,” stāsta R.Podrezovs. Lai arī viens mērķis sasniegts, nākotnei to netrūkst. “Gribētos vismaz nākamgad noturēt čempiona titulu. Tas būs ļoti grūti, jo konkurence būs spēcīga. Arī citi jaunie suņi ar katru gadu kļūst arvien labāki. Vēl ir mērķis izcīnīt Kurzemes čempiona titulu, ko šogad neizdevās īstenot - palikām otrie,” viņš saka.

Lielo suņu klasē startē pirmo gadu
L.Rožkalne lielo suņu klasē startēja pirmo gadu, tāpēc viņas iekļūšana absolūtajā vērtējumā 2.vietā ir augsts sasniegums. Jauniete saka, ka sezonas sākumā nebija pat pieļāvusi domu, ka viss izdosies tik labi. “Lielo suņu klasē konkurence ir ļoti spēcīga. Mēs startējām pirmo gadu, tāpēc lielas cerības neliku. Protams, iepriekš jauno suņu klasē bija veicies labi un izcīnīta ne viena vien medaļa, pat Latvijas čempionu tituls,” stāsta L.Rožkalne. Viņa tāpat kā R.Podrezovs teic, ka sasniegt tik labu rezultātu izdevies tāpēc, ka startēts visās sacensībās. “Argo ir paklausīgs un izpilda visas manas pavēles. Vien neesam tik ātri, cik vajadzētu. Suņu skolu sākām apmeklēt savam priekam, taču Agris pamudināja mūs piedalīties arī sacensībās. Pamēģinājām un iepatikās,” atklāj L.Rožkalne. ◆

Kategorijas