Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jau gatavojas nākamajai sezonai

Agita Bērziņa

2013. gada 11. oktobris 00:00

12

Motokluba “Ape” sportisti, beidzoties sezonai, sanāca kopā, lai izvērtētu sezonu un lemtu par dalību sacensībās nākamgad. Kluba vadītājs Mairis Levans stāsta, ka neviens no esošajiem sportistiem nav plānojis pamest motosportu.


“Sezona beigusies normāli, un nekādu īpašu sasniegumu nav. Priecājamies, ka Raivim Levanam izdevās noturēt Latvijas čempiona titulu, savukārt labākā sieviešu motobraucēja Samanta Josta upurēja Latvijas čempionātu un par prioritāti bija izvirzījusi Pasaules čempionātu. Žēl, ka mūsu blakusvāģu ekipāžai Gintam Kaktiņam un Gintam Harju sezona neizdevās, kā plānots, un iepriekš gūtā trauma lika par sevi manīt arī šogad,” stāsta M.Levans.
Nākamsezon visi kluba sportisti ir apņēmības pilni startēt sacensībās, tāpēc jau ziemā sāks gatavoties tām, meklējot finansiālus atbalstītājus. “Mēs nerunājām par konkrētām vietām vai mērķiem. Jā, vadošajos klubos piesaista sponsoru naudu un pērk sportistus, lai būtu labāki rezultāti. Mūsu klubā visiem mērķis ir startēt. Lai cik nežēlīgi arī tas skanētu, viss atkarīgs no finansēm. Katrs sportists ir pats atbildīgs par finansēm un sponsoru piesaisti. Tas ir nopietns uzdevums un jāizdara līdz sezonas sākumam. Vēlme braukt ir visiem, un tas ir pozitīvi,” secina M.Levans. Viņš arī pauž prieku, ka novadā aug jaunā motosportistu paaudze. “Zinu, ka motosportā sākuši trenēties jauni sportisti.  Uzsākot sezonu, jauni dalībnieki no mūsu novadiem būs, un tā ir priecīga ziņa,” saka M.Levans.

Aug jaunā paaudze
Latvijas Motosporta federācija nākamsezon iecerējusi vairākas izmaiņas. Piemēram, šobrīd tiek diskutēts, vai rīkot Latvijas čempionātu un Latvijas kausa izcīņu “Mini MX” klasē. Šajā klasē ar panākumiem startēja vairāki mūsu sportisti – R.Levans, Ainars un Emīls Karro. Vienās sacensībās startēja pat Matīss Karro. Federācija uzsākto diskusiju pamato ar sportistu mazo dalību šajā klasē. “Nekas vēl nav galīgi nolemts, tāpēc kaut ko teikt vēl ir pāragri. Klase kā tāda paliks, vien netiks rīkots čempionāts un kausa izcīņa. Dalībnieku šajā klasē tiešām ir maz. Vai skatītājiem ir interesanti skatīties trīs četru sportistu cīņu? Turklāt specifika ir tāda, ka šīs klases braucienus nevar apvienot ar kādu citu. Igaunijā “Mini MX” klase ir ļoti populāra,” norāda M.Levans. Viņš arī informē, ka tradicionālās “Vaidavas kausa” sacensības notiks, taču šobrīd vēl nav zināms, vai sacensības būs arī Latvijas čempionāts. Tas taps zināms vien ziemā.

Latvijā notiks Nāciju kausa izcīņa motokrosā
Savukārt gada vērienīgākais pasākums Latvijas motosporta dzīvē būs prestižās pasaules Nāciju kausa izcīņas sacensības motokrosā. M.Levans atzīst, ka Latvijai ir liels gods rīkot šīs sacensības. “Tas būs nebijis motokross. Sportisti cīnīsies nevis katrs par sevi, bet par valsts komandas rezultātu. Intriga būs nesalīdzināmi lielāka. Uz čempiona titulu ik brīdi pretendē vismaz piecas komandas, taču viss izšķiras pēdējos apļos. Biļetes uz šīm sacensībām var jau iegādāties. Otrs lielākais notikums būs Pasaules čempionāts blakusvāģiem,” stāsta M.Levans. ◆

Kategorijas