Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sveic simto jaundzimušo

Agita Bērziņa

2013. gada 11. oktobris 00:00

17

Alūksnes novada dzimtsarakstu nodaļā ir reģistrēts simtais mazulis. Turpinot tradīciju, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis šonedēļ devās sumināt mazo Olafu un viņa vecākus Initu Teteri un Arturu Ozolu Strautiņos.


Piedzima 25.septembrī
Dēliņš Olafs ģimenē ir trešais bērniņš. Ģimenē aug meita Megija, kura šogad sākusi mācīties 1.klasē, un dēls Alvis, kurš apmeklē bērnudārza vecāko grupu. Abi vecākie bērni priecājas par brālīti un ar lielu sajūsmu dodas pastaigās, auklē un pat dzied dziesmiņas. Olafs pasaulē nāca 25.septembrī Balvu slimnīcā pulksten 4.45. Bija 55 centimetrus garš un svēra 4,030 kilogramus. Svarīgajā brīdi līdzās Initai bija arī dzīvesbiedrs Arturs. “Dēliņš vārdu izvēlējās sev pats. Skatījāmies kalendārā un prātojām, kurš labāk patiktu. Kad dēliņš vēl bija puncī, izrunāju dažādus vārdus, bet iesperot atsaucās tieši uz Olafu. Tad mums tapa skaidrs, ka tas ir īstais vārds. Mums liekas, ka viņam piestāv,” stāsta Inita.

Deklarēti 113 bērni
Laimīgie vecāki atzīst, ka mūsdienu ekonomiskajos apstākļos ģimenēm klājas grūti. Pabalsti ir mazi, lauku teritorijās arī darba iespējas ir niecīgas. “Strautiņos dzīvojam gadu. Pārcēlāmies, jo Arturam ērtāk nokļūt darbavietā - granulu ražošanas cehā Lejasciemā,” stāsta Inita. Viņa pati dzimusi, augusi un bērnību pavadījusi Zeltiņos, savukārt Arturs – Ziemera pagastā.
Kopumā 2013.gadā līdz 8.oktobrim Alūksnes novadā dzīvesvieta deklarēta 113 jaundzimušajiem. Alūksnes novada dzimtsarakstu nodaļā savu mazuli reģistrēt izvēlējušies 103 bērniņu vecāki, 10 bērni reģistrēti citu pašvaldību dzimtsarakstu nodaļās. Salīdzinājumam 2009. gadā Alūksnes novada dzimtsarakstu nodaļā kopumā tika reģistrēti 158, 2010.gadā – 134, 2011.gadā – 84 un 2012.gadā – 129 jaundzimušie. Arī pērn simto mazuli pašvaldība sveica oktobrī. ◆

Kategorijas