Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē sacenšas spēcīgākie

Agita Bērziņa

2013. gada 17. oktobris 07:45

795

Aizvadītajās brīvdienās Alūksnē norisinājās  novada čempionāts spiešanā guļus bez ekipējuma, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa 13 posms. Sacensībās piedalījās 84 dalībnieki no 14 dažādiem sporta klubiem, kā arī viens pārstāvis bija ieradies no Lietuvas.

Alūksnes sporta klubu “Spēka pasaule” pārstāvēja 15 sportisti un viņi visi kopā klubam izcīnīja 2.vietu, nepārspējot vien “Gulbenes KSP”. Alūksnes sporta kluba “Spēka pasaule” projektu vadītāja Iveta Brikmane stāsta, ka alūksnieši startējuši labiem panākumiem, bet uzvarēt komandu konkurencē nespējuši mazā dalībnieku dēļ. “Alūksnes klubam nebija pārstāvji visās kategorijās, savukārt Gulbenes kluba pārstāvniecība bija daudz lielāka, līdz ar to varēja izcīnīt vairāk punktu un iegūt 1.vietu. Maz mums ir dalībnieku sieviešu, senioru un jauniešu konkurencē. Mums ir ļoti labi sportisti, kuri startē labiem panākumiem, taču viņu ir maz,” skaidro I.Brikmane.

Sieviešu konkurencē svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Iveta Jermalova ieguva 2.vietu un pacēla 40 kilogramus smagu svaru stieni. Jauniešu konkurencē svara kategorijā līdz 74 kilogramiem 4.vieta Rihardam Lielgalvim, kurš pacēla 80 kilogramus, bet 5.vieta Rūdolfam Avotam ar pacelto svaru 70 kilogrami. Junioru grupā startēja septiņi mūsu dalībnieki. Kategorijā līdz 66 kilogramiem 2.vieta Haraldam Ulasam, paceļot 90 kilogramus, kategorijā līdz 74 kilogramiem 2.vieta Gatim Keišam, paceļot 110 kilogramus. Kategorijā līdz 83 kilogramiem 2.vieta Jānim Zvaigznonim ar paceltiem 142,5 kilogramiem, bet Dmitrijam Udovkinam 3.vieta paceļot 130 kilogramus. Svara kategorijā līdz 93 kilogramiem nepārspēts palika Dmitrijs Bugajevs paceļot 170 kilogramus, bet Andrim Naļimovam 4.vieta ar paceltu 145 kilogramu svaru, bet kategorijā līdz 120 kilogramiem 3.vieta Kasparam Eisleram, kurš pacēla 120 kilogramus.

“Open” grupā svara kategorijā līdz 66 kilogramiem uzvara Aivim Bērziņa ar rezultātu 95 kilogrami, kategorijā līdz 83 kilogramiem 4.vieta Igoram Radionovam ar rezultātu 125 kilogrami, kateogorijā līdz 93 kilogramiem 5.vieta Vladimiram Radionovam ar rezultātu 137,5 kilogrami. Kategorijā līdz 105 kilogramiem uzvara Denisam Haritesku, kurš pacēla 205 kilogramus. Senioru konkurencē Alūksni pārstāvēja tikai viens sportists – Sandis Andersons. Viņam 1.vieta kategorijā līdz 120 kilogramiem.

Vērts pieminēt, ka Alūksnes sacensībās tika labots Latvijas rekords. Tas izdevās kuldīdzniekam Uģim Vācietim Senioru 1 grupā. Viņš pacēla 205 kilogramus. Savukārt mālpilnieks Pēteris Isajcebs pacēla 270 kilogramus, kas ir viens no lielākiem svariem kāds uzspiests Latvijā bez ekipējuma.

Kategorijas