Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kopā jautrāk!

No maija līdz oktobrim Alūksnes novada vidusskolā notikuši 4 dažādi sporta pasākumi, kas vienojuši dažāda vecuma Alūksnes pilsētas un novada cilvēkus, lai visi kopā jautri, atraktīvi un netradicionāli pavadītu savu brīvo laiku.

Lai šīs aktivitātes varētu notikt, neformālās jauniešu grupas „Jautrās idejas” pārstāvji kopā ar skolotāju Daci Alksni izstrādāja projektu, kuru iesniedza Alūksnes novada Jauniešu iniciatīvu projekta konkursā 2013, un guva daļēju finansiālu atbalstu. Par iegūto projekta finansējumu iegādājāmies netradicionālu sporta inventāru: dažāda materiāla, lieluma un formas bumbas, krāsainus konusu komplektus, indiakabola spēles inventāru, dažāda lieluma un formas plastikāta riņķus, lecamauklas ar gultni, kuru izmantojām aktivitāšu organizēšanā, bet tagad tas kalpo sporta stundu dažādošanai. Varējām nodrošināt lielāko pasākumu apskaņošanu, iegādāties saldās balvas, izgatavot pateicības.

 16.maijā netradicionālo sporta spēļu pēcpusdienā vienkopus sapulcējās Alūksnes pilsētas PII „Sprīdītis”, „Cālis” „Pienenīte” un novada PII „Pūcīte”, „Mazputniņš” vecāko grupu bērni, skolotājas, vecāki, kā arī ANV pirmsskolas grupas un 1.klases apvienotā komanda. Tas bija nopietns pārbaudījums mums visiem, jo nodrošinājām dažādas netradicionālas sportiskās aktivitātes 75 ņipriem ķipariem, viņu skolotājām un vecākiem skolas sporta laukumā. Tas bija neparasti un interesanti mums visiem, jo gan mazajiem, gan lielajiem kopā jautrāk!

Pēc veiksmīgi noorganizēta pasākuma atsaucāmies skolas direktore Ilze Līviņa uzaicinājumam organizēt sportisku pasākumu skolas kolektīvam Zeltiņu pagasta sporta un atpūtas parka teritorijā 28.maijā. Izmantojot jauniegūto aprīkojumu, uzklausot sporta skolotāju Aleksandra Kondratjeva un Sergeja Sverčkova ieteikumus, organizējām dažādas netradicionālas sportiskas aktivitātes 150 dalībniekiem. Laika apstākļi un apkārtējā daba bija ļoti labvēlīga aktivitāšu norisei, arī šis pasākums mums izdevās, bijām gandarīti par paveikto.

14.augustā ar prieku palīdzējām Sarkangalvītei labāk iepazīt 12 topošos pirmklasniekus un pirmsskolas grupas bērnus, aicinot viņus uz sportiskām aktivitātēm skolas sporta zālē. Rībēja zāles grīda, skanēja bērnu smiekli... Lieti noderēja projekta sporta inventārs. Dienas beigās secinājām- visiem kopā jautrāk! „Žēl, ka nevar ilgāk palikt pie jums sportot”, atvadoties teica bērni. Atkal viens labs darbs paveikts!

Tālāk mēs piekritām jaunam izaicinājumam. Skolotāja Līga Krūmiņa un Alūksnes Velo kluba vadītājs Guntis Kozilāns piedāvāja iesaistīties Alūksnes novada 10 - 14 gadus vecu jauniešu Velo dienas pasākuma „Kopā jautrāk” organizēšanā 11.septembrī pie ANV. Mūsu uzdevums bija izveidot un uzstādīt ceļazīmes velo trases teritorijā, izveidot marķēto trasi skolas apkārtnes teritorijā, novērtēt sacensību dalībnieku zināšanas un prasmes trases kontrolpunktos. Sacensībās piedalījās skolēni no Strautiņu, Ilzenes, Mārkalnes un Malienas pamatskolām, Alūksnes pilsētas sākumskolas, Liepnas un Alūksnes novada vidusskolām. Sacensību dalībnieku skaits ar katru dienu tikai palielinājās, līdz sasniedza 93. Diena iesākās drudžaini. Vai paspēsim visu izdarīt laikā un pareizi? Ko darīt, ja...? Tā atkal bija jauna pieredze liela mēroga pasākumu norises plānošanā un organizēšanā, kur atbalstu un padomus guvām no skolotājām Līgas Krūmiņas un Daces Alksnes. Paldies skolotājām Ilonai Apsītei, Initai Lācei, Sanitai Čibalai no Alūksnes novada vidusskolas, Tijai Āboltiņai no ABJC Velo pulciņa un 8.a, 9.a, 10a klases skolēniem, kuri palīdzēja pasākuma norises dienā.

Visu šo pasākumu organizēšanā un vadīšanā iesaistījās apmēram 40 Alūksnes novada vidusskolas brīvprātīgie skolēni. Daudziem no mums tā bija pirmā šāda veida pieredze. Tas bija interesanti, jo noorganizētie pasākumi bija atšķirīgi. Sadarbojāmies ar dažāda vecumposma cilvēkiem, labāk iepazinām viens otru. Daudz laika pavadījām svaigā gaisā, pasākumi bija interesanti gan to dalībniekiem, gan mums pašiem.

Mūsu projekta mērķis - piedāvāt netradicionālo sporta veidu un stafešu pēcpusdienu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, lai visi kopā aktīvi un interesanti pavadītu savu brīvo laiku, īstenojot savas iniciatīvas pasākumu plānošanā, organizēšanā un vadīšanā. Mūsuprāt, šis projekts ir izdevies, izvirzītais mērķis ir sasniegts un sevi attaisnojis, novadīti četri pasākumi, sākotnēji tika plānoti divi pasākumi „Kopā jautrāk!”

 Uz tālāku sadarbību un tikšanos Alūksnes novada Jauniešu iniciatīvu projekta konkursā 2014!

Kategorijas