Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzdrošinās piedalīties un uzvar

Agita Bērziņa

2013. gada 11. oktobris 00:00

148

Dita Cīrule no Māriņkalna uzvarējusi fotogrāfiju skaistumkonkursa “Miss Diamond Foto” nominācijā “Miss Scuba” un ieguvusi iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskā skaistumkonkursā “Miss Scuba” Malaizijā.


Konkursa atlases kārtas notika Alūksnē, Valmierā, Siguldā, Salaspilī, Tukumā, Ventspilī, Jūrmalā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Finālam tika virzītas dalībnieces, kuras reģionu balsojumā internetā bija saņēmušas vislielāko atbalstu. Alūksnē tā bija Dita Cīrule. “Mana draudzene Sintija uzzinājusi par konkursu un iedomājusies, ka man jāpiedalās. Iepriekš man nebija nekādas pieredzes skaistumkonkursu jomā, taču viņa mani iedrošināja, sakot, ka man ir viss, lai konkursā piedalītos. Jāteic, ka Alūksnes konkursā konkurence bija maza, tāpēc nojauta, ka varētu uzvarēt, jau bija. Žēl, ka Alūksnes meitenes neizmantoja šo iespēju un nepiedalījās,” stāsta Dita.
Konkursa fināla pasākums notika  viesnīcā “Islande Hotel” Rīgā. Dalībnieces vērtēja neatkarīgā profesionāļu žūrija, aģentūras „Mis Latvija” vadītāja Inta Fogele un „Mister Estonia” Villu Londe. “Pirms fināla pasākuma mums visām bija jādodas fotografēties pie talantīgās fotogrāfes Santas Savisko-Jēkabsones. Man tā bija neizmirstama pieredze, jo iepriekš neko tādu nebiju darījusi. Fināla dienā biju ļoti satraukusies. Pirmais uzdevums bija iepazīstināt ar sevi un atbildēt uz jautājumu, ko es ieteiktu apmeklēt Alūksnē cilvēkiem, kuri šeit ierodas pirmo reizi. Atbildēju, ka tam noteikti jābūt Bībeles muzejam, Alūksnes Jaunajai pilij, Tempļakalnam un Saules tiltam. Žūrija bija ļoti zinoša par Alūksni un jautāja - kā tad ar Alūksnes ezeru? Protams, arī to ir vērts Alūksnē redzēt, taču to nevar nepamanīt, jo gan no pils, gan no Tempļakalna paveras burvīga aina uz ezeru. Otrajā uzdevumā tika vērtētas fotosesijas bildes un atbilde uz jautājumu, kāpēc jāuzvar tieši man. Mana atbilde, ka es esmu pati foršākā meitene no Alūksnes novada, žūrijā izsauca sajūsmu,” stāsta Dita. Viņa atzīst, ka par iegūto uzvaru ir ļoti pārsteigta, jo konkursā piedalījās arī meitenes ar modeļu pieredzi. “Par uzvaru esmu ļoti priecīga. Arī apkārtējie slavē un teic vienīgi labus vārdus,” saka Dita.
Konkursā tika noskaidrota arī Sergeja Aleksejeva jūgendstila estētikā veidotās kaklarotas ar rubīnu un dimantiem ieguvēja. Šo balvu, kuras ieguvēju noteica skatītāji, saņēma Agita Romanovska no Jelgavas. Konkursu organizēja spēļu klubu “Zilais dimants” tīkls sadarbībā ar aģentūru “Mis Latvija”.

Kategorijas