Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ceļa posms būs slēgts tranzītam

Mārīte Dzene

2013. gada 18. oktobris 00:00

966

SIA “Limbažu ceļi” veic rekonstrukciju autoceļa Alūksne-Zaiceva posmā Kolberģis-Plaskums. Lai gan projekts rekonstrukcijai bija gatavs jau gada sākumā, līguma slēgšana ar ceļa būvnieku kavējās dažādu birokrātisku procedūru dēļ. Iepirkumam par 4,5 miljoniem latu bija vajadzīga ministriju atļauja.


“Būvatļauju saņēmām 20.septembrī, kad varējām sākt darbus – nospraust trasi, nostiprināt projektu dabā un veikt mērniecības darbus. Pašlaik tiek izzāģēti ceļmalas krūmi, arī daļa koku un rauti celmi. Tā kā šajā posmā ceļš ir līkumains, to vajadzēs arī taisnot. Šobrīd vēl turpinās sarunas ar atsevišķiem īpašniekiem, no kuriem ir jāatpērk zeme ceļa būvei. Pagaidām šis process darbus netraucē,” stāsta SIA “Limbažu ceļi” atbildīgais būvdarbu vadītājs Uldis Dreimanis.
Līdz salam ir paredzēts sagatavot ceļa brauktuves segumu ar šķembām, veidojot caurtekas un sakārtojot ceļa drenāžas sistēmu. Tiesa, darbus var ietekmēt nelabvēlīgi laika apstākļi. Ceļa posms nebūs slēgts iebraukšanai vietējiem iedzīvotājiem, neatliekamās medicīnas palīdzības un glābšanas dienesta transportam. Lai atvieglotu nokļūšanu Pededzē, tiek saskaņots apbraucamais ceļš. ”Nākamās vasaras sākumā ir paredzēts sākt asfaltēt šo posmu. Līdz augustam tiks pabeigta rekonstrukcija, un viss ceļš Alūksne – Zaiceva būs asfaltēts,” norāda U.Dreimanis. 
“Alūksnes Ziņas” jau rakstīja, ka šā autoceļa rekonstrukcija gandrīz 10 kilometru garumā tika sadalīta divos objektos – no 15. līdz 25.kilometram, tas ir, no Plaskuma līdz Zaicevai, un no 4. līdz 15.kilometram Kolberģis-Plaskums. Tagad pirms diviem gadiem sāktais projekts ir pabeigts – posmā līdz Zaicevai ir uzklāts asfalts. Pabeidzot pirmo rekonstrukcijas posmu, ir apgūti 3,9 miljoni latu Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma. Tas ir valsts 1.šķiras autoceļš, kam finansējums piešķirts, lai radītu komfortablu un drošu satiksmi. ◆

Kategorijas