Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē avarē rapšu eļļas cisterna

Diāna Lozko

2013. gada 18. oktobris 00:00

42

Pirmdienas vakarā, pēc pulksten 19.00, Alūksnē, Parka un Baložu bulvāra ielas krustojumā, avarēja kravas automašīnas cisterna no Igaunijas, kurā tika pārvadātas 23 tonnas rapšu eļļas. Automašīna nespēja izgriezties šaurajā vietā, un mašīnas cisterna ieslīdēja grāvī.


Autokustības regulēšana pilsētā ir problemātiska
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes daļas vadītājs Igors Dovgans informē, ka cisternas saturs neizlija un rapšu eļļa tikusi veiksmīgi atsūknēta. “Mums, protams, palaimējās, ja cisternas saturs izlītu, tas ietecētu grāvī un piesārņojums nokļūtu līdz Alūksnes ezeram. Par laimi, tā nenotika un arī cisternas saturs nebija bīstams. Ja tā būtu degviela, rezultāts varētu būt gaužām bēdīgs,” stāsta I.Dovgans.  Viņš norāda, ka avārijas iemesls varētu būt saistīts arī ar to, ka ielu un siltumtrašu rekonstrukciju laikā pilsētas ielas ir pārraktas un autovadītājiem līdz ar to ir grūtāk orientēties pilsētā. Igauņu šoferis, visticamāk, esot braucis līdzi saviem kolēģiem, kuriem ir izdevies šaurajā ielā izgriezties. “Mašīnas puspiekabe ieslīdēja grāvī. Pēc izsaukuma mēs ieradāmies notikuma vietā un nofiksējām cisternu, lai tā neslīd tālāk. Uz notikuma vietu bija ieradušies arī vides dienesta pārstāvji, policija un pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers. Ar tehnisko palīdzību no Igaunijas mums izdevās kopīgi tikt galā,” stāsta I.Dovgans. Glābšanas darbi sākās pēc pulksten 19.00 un turpinājās līdz aptuveni 6.30. Vislaikietilpīgākā bija tieši eļļas pārsūknēšana uz otru cisternu. “Man nav zināmi avārijas iemesli, taču jāatzīst, ka autokustības regulēšana pilsētā ir problemātiska. Par to noteikti vajadzētu padomāt nākotnē,” pauž I.Dovgans.

Avārijas iemesls nav bijis saistīts ar ceļa zīmēm
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma apliecina, ka avārijas iemesls nav bijis saistīts ar ceļa zīmēm, bet gan vainojama paša kravas automašīnas vadītāja neuzmanība.
Dz.Adlers norāda, ka cilvēkiem nebūtu ceļu negadījumos jāvaino tikai ielu remontdarbi. “Protams, arī mani neapmierina neērtības uz ceļiem, taču mums visiem ir jābūt saprotošiem. Mēs visu laiku prasām atbildību no būvniekiem, lai viņi izliek ceļa zīmes pareizi, taču saskaņošanai dažbrīd ir nepieciešams ilgāks laiks, nekā tiek veikta pati darbība, ” pauž Dz.Adlers. Viņš uzsver, ka Alūksne nav vienīgā vieta, kur remontdarbu laikā jāpacieš neērtības, un mudina cilvēkus būt saprotošiem. “Tas, ka mūsu ielu būvniecības process ir ievilcies, manuprāt, patiesībā ir pat labi, jo līdz ar to siltumtrases un ūdens caurules tiek iebūvētas pirms ceļu sakārtošanas, nevis pēc, kā tas bieži vien ir citās pašvaldībās, kurās vēlāk saremontētie ceļi ir atkal jāuzrok. Visā sliktumā ir arī zināmi labumi, un ceru, ka cilvēki attieksies pret remontdarbiem ar sapratni, kā arī nevainos tos visās notiekošajās nelaimēs,” pauž Dz.Adlers. ◆

Kategorijas