Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē sacenšas spēcīgākie

Agita Bērziņa

2013. gada 18. oktobris 00:00

3

Pagājušajās brīvdienās Alūksnē norisinājās novada čempionāts spiešanā guļus bez ekipējuma, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa 13.posms. Sacensībās piedalījās 84 dalībnieki no 14 dažādiem sporta klubiem, kā arī viens pārstāvis bija ieradies no Lietuvas.


Alūksnes sporta klubu “Spēka pasaule” pārstāvēja 15 sportisti, un viņi visi kopā klubam izcīnīja 2.vietu, nepārspējot vien “Gulbenes K.S.P.”. Alūksnes sporta kluba “Spēka pasaule” projektu vadītāja Iveta Brikmane stāsta, ka alūksnieši startējuši labiem panākumiem, bet uzvarēt komandu konkurencē nespējuši mazā dalībnieku skaita dēļ. “Alūksnes klubam nebija pārstāvju visās kategorijās, savukārt Gulbenes kluba pārstāvniecība bija daudz lielāka, līdz ar to varēja izcīnīt vairāk punktu un iegūt 1.vietu. Maz mums ir dalībnieku sieviešu, senioru un jauniešu konkurencē. Mums ir ļoti labi sportisti, kuri startē labiem panākumiem, taču viņu ir maz,” skaidro I.Brikmane. Viņa atzīst, ka šogad rezultātu izdevies nedaudz uzlabot. Pērn iegūta 3.vieta.

Iekļūst labāko trijniekā
Sieviešu konkurencē svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Iveta Jermalova ieguva 2.vietu un pacēla 40 kilogramus smagu svaru stieni. Jauniešu konkurencē svara kategorijā līdz 74 kilogramiem 4.vieta - Rihardam Lielgalvim, kurš pacēla 80 kilogramus, bet 5.vieta - Rūdolfam Avotam ar pacelto svaru 70 kilogrami. Junioru grupā startēja septiņi mūsu dalībnieki. Kategorijā līdz 66 kilogramiem 2.vieta - Haraldam Ulasam, paceļot 90 kilogramus, kategorijā līdz 74 kilogramiem 2.vieta - Gatim Keišam, paceļot 110 kilogramus. Kategorijā līdz 83 kilogramiem 2.vieta - Jānim Zvaigznonim ar paceltiem 142,5 kilogramiem, bet Dmitrijam Udovkinam – 3.vieta, paceļot 130 kilogramus. Svara kategorijā līdz 93 kilogramiem nepārspēts palika Dmitrijs Bugajevs, paceļot 170 kilogramus, bet Andrim Naļimovam - 4.vieta ar paceltu 145 kilogramu svaru, bet kategorijā līdz 120 kilogramiem 3.vieta - Kasparam Eisleram, kurš pacēla 120 kilogramus.
“Open” grupā svara kategorijā līdz 66 kilogramiem uzvara - Aivim Bērziņam ar rezultātu 95 kilogrami, kategorijā līdz 83 kilogramiem 4.vieta - Igoram Radionovam ar rezultātu 125 kilogrami, kategorijā līdz 93 kilogramiem 5.vieta - Vladimiram Radionovam ar rezultātu 137,5 kilogrami. Kategorijā līdz 105 kilogramiem uzvara - Denisam Haritesku, kurš pacēla 205 kilogramus. Senioru konkurencē Alūksni pārstāvēja tikai viens sportists – Sandis Andersons. Viņam - 1.vieta kategorijā līdz 120 kilogramiem.

Alūksnē labo rekordu
Alūksnieši spēja ierindoties arī labāko trijniekā absolūtajā vērtējumā. Junioriem labākais bija D.Bugajevs, 3.vietā - J.Zvaigznonis. “Open” grupā otrs labākais - D.Haritesku, bet senioru pirmās grupas konkurencē trešais - S.Andersons. D.Haritesku savu rezultātu vērtē kā labu. “Cīņa bija spraiga. Tomēr izdevās aiz sevis atstāt lielāko konkurentu Andri Spilvu. Cerības par 1.vietu nebija, jo Pēteris Isajevs ir rekordists. Otrais mēģinājums man bija neveiksmīgs, tāpēc nedomāju, ka izdosies pacelt lielāku svaru. Cerības bija mazas, un šaubījos, vai spēšu uzvarēt savā kategorijā, nemaz nerunājot par absolūto vērtējumu,” viņš saka. Savukārt D.Bugajevs atzīst, ka viss nav izdevies, kā cerēts. “Gribēju pārspēt personīgo rekordu. Pacelt 180 kilogramus neizdevās. Šīs man bija pirmās sacensības šogad pēc pagājušajā gadā gūtās traumas. Nepiedalījos citur, lai taupītu spēku un spētu startēt tieši Alūksnē,” viņš atklāj.
Vērts pieminēt, ka Alūksnes sacensībās tika labots Latvijas rekords. Tas izdevās kuldīdzniekam Uģim Vācietim senioru pirmajā grupā. Viņš pacēla 205 kilogramus. Savukārt mālpilietis Pēteris Isajcebs pacēla 270 kilogramus, kas ir viens no lielākiem svariem, kāds uzspiests Latvijā bez ekipējuma. ◆

Kategorijas