Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē taps uzņēmēju atbalsta centrs

Diāna Lozko

2013. gada 25. oktobris 00:00

839

Kohēzijas fonda līdzekļu pārdales rezultātā Brūža, Dzirnavu, Parka ielas un Alūksnes muižas apbūves brūža ēkas rekonstrukcijai piešķirti 2,97 miljoni latu. Pašlaik iepirkuma procedūrā tiek izvērtēti būvniecības uzņēmumi, kuri varētu veikt plašos būvniecības darbus.


Uzsākusies cīņa par taisnīgu līdzekļu pārdali
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis uzsver, ka jau iepriekšējais deputātu sasaukums cītīgi strādāja pie tā, lai Alūksnei tiktu piešķirts šis finansējums. Pirms pāris gadiem Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers analizēja datus par to, cik attīstībai paredzētās naudas no valsts budžeta nonāk Latvijas reģionos. Toreiz atklājās, ka Alūksnes novadam tika piešķirts mazāk naudas nekā citiem novadiem. A.Dukulis uzsver, ka jau tad ir uzsākusies cīņa par taisnīgu līdzekļu pārdali. “Pirms vēlēšanām arī tika solīta šī nauda, un, atzīšos, tobrīd es arī uz to skatījos skeptiski. Esmu ļoti priecīgs, ka šī ir tā reize, kad solījumi nav tikai solījumi, bet arī realizējušās idejas,” saka A.Dukulis. Viņš informē, ka pašreizējais Alūksnes pilsētas tautas nams nemainīs savas funkcijas, taču, lai iegūtu finansējumu, bija nepieciešams izvērst plašāku projektu, kā rezultātā tautas namā taps arī uzņēmēju atbalsta centrs un tiks atjaunotas trīs šai teritorijai piegulošās ielas. “Tautas namā darbojas vairāki pašdarbības kolektīvi, bet tie nav tikai deju ansambļi un kori, tie ir arī daiļamatniecības kolektīvi. Tieši tādēļ ir tapusi ideja to veidot kā uzņēmējdarbības attīstības centru. Vasaras beigās pie mums viesojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kuram arī bija iespēja doties uz tautas namu un redzēt, kādos apstākļos darbojas, piemēram, audējas. Tā bija iespēja mums parādīt, ka mēs neprasām naudu tikai kultūras attīstībai, bet ar šo projektu tiks gūts daudz plašāks labums,” stāsta A.Dukulis.

Termiņi ir ļoti
saspringti
A.Dukulis informē, ka, balstoties uz ekonomisko pamatojumu, finansējumu tika nolemts piešķirt projektam par uzņēmējdarbības vides attīstību Alūksnē, tādējādi nauda tika novirzīta brūža ēkas un tai piegulošo ielu renovācijai, nevis sporta kompleksa projektam, kuram būtu jātop esošā Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas angāra vietā. “Tā noteikti būs mūsu nākamā lielākā prioritāte. Ir jādomā, kā pasniegt šo projektu, lai arī tam tiktu piešķirts finansējums. Šobrīd gan naudu varējām iegūt tikai brūža ēkas renovācijas projektam,” pauž A.Dukulis.
Pašreiz ir izsludināts iepirkumu konkurss, kurā no četrām būvfirmām tuvākajā laikā tiks izvēlēta viena, kura veiks brūža ēkas remontdarbus. Pēc laika iepirkumu konkurss tiks izsludināts arī ielu rekonstrukciju darbu uzsākšanai. “Ja mums paliks pāri finansējums, tad varētu tikt atjaunotas arī dažas citas tuvākās ielas, taču mums ir saspringts termiņš, jo viss projekts ir jāpabeidz līdz 2015.gada 1.jūnijam. Mūs gaida pamatīgs darbs. Rezultātam ir jābūt tādam, lai mums pašiem par to būtu prieks. Liels paldies iepriekšējam domes sastāvam, kurš uzsāka darbu pie šī projekta, kā arī šim sasaukumam, kurš turpina šo tik vērtīgo projektu. Beidzot piepildīsies alūksniešu cerība par kādu modernāku ēku,” uzsver A.Dukulis. ◆

Kategorijas