Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētdien - pirmās spēles

Agita Bērziņa

2013. gada 25. oktobris 00:00

6

Sieviešu basketbola komandas  “Alūksne ATA” un “Ape” svētdien E.Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē aizvadīs pirmās Ziemeļvidzemes Sieviešu basketbola līgas čempionāta spēles. Čempionāts norisinās jau septīto gadu, un šogad cīņu par uzvaru tajā uzsākušas desmit komandas.


Pulksten 11.00 ģimnāzijā spēles laukumā tiksies “Alūksne ATA” un “Ape”, 12.20 “Ape” spēlēs  ar komandu “Smiltene/Jaunpiebalga”, 13.40 “Alūksne ATA” - ar “Smilteni/Jaunpiebalgu”.

Alūksnietēm nemainīgs
kodols
Alūksnes komandā spēlēs Dina Vītola, Monta Sondore, Elīna Karaseva, Jana Volcīte, Karīna Kica, Žanete Tomsone, Lauma Parce Mīlberga, Līga Tomsone, Līva Irbe, Nadežda Mieze, Eva Paringa, Krista Raudiņa, Krista Ramane, Elīna Voska un Lelde Jurģīte. “Komandas kodols ir nemainīgs jau vairākus gadus. Nomainījušās vien dažas spēlētājas. Turklāt dažas spēlētājas ikdienā vairs nedzīvo Alūksnē, tomēr basketbolu viņas grib spēlēt kopā. Tieši šī iemesla dēļ pirmais kopīgais treniņš meitenēm būs piektdienas vakarā. Taču uztraukumam nav pamata, jo meitenes ir labi saspēlējušās,” stāsta komandas pārstāvis un treneris Viktors Bērziņš. Komandas sastāvu nebija grūtības nokomplektēt, bet tādas bijušas, meklējot atbalstītājus. “Meitenes varēs startēt ar novada domes un kādas privātpersonas atbalstu. Vienu brīdi pat likās, ka no spēlēšanas būs jāatsakās, jo atbalsta nebija. Diemžēl novada uzņēmēji nebija atsaucīgi,” atzīst V.Bērziņš.
Komandas spēlētāja Dina Vītola teic, ka mērķis ir labi pavadīt laiku basketbola laukumā. “Spēlēsim savam priekam. Protams, būs arī sportiskais gars. Negribam, lai Alūksnē izzustu sieviešu basketbols, tāpēc pašu spēkiem visu noorganizējām un meklējām iespējas. Arī vasarā aktīvi iesaistījāmies basketbola un strītbola sacensībās ārpus novada,” stāsta D.Vītola. Jautājot par izredzēm uzvarēt, D.Vītola teic, ka pretinieču komandas ir ļoti spēcīgas. “Tas gan nenozīmē, ka necīnīsimies par uzvaru, taču reāli mēs varētu iegūt 5. vai 6.vietu,” viņa secina. Iepriekš Alūksnes basketbolistes otrajā divīzijā ieņēma 2.vietu.

Cer noturēt uzvaru
Apes basketbolistes, kuras iepriekš izcīnīja uzvaru otrajā divīzijā, ir gatavas jaunās sezonas spēlēm. Komandā spēlēs Evija Leoska, Ilze Sapuna, Indra Šveda, Diāna Krutkina, Ginta Rode, Lauma Poda, Inese Boroduško, Andžela Ivanova, Santa Leimane, Dace Dauģe un Kristiāna Oto. “Ilgi domājām, piedalīties vai tomēr ne. Izlēmām piedalīties. Esam apņēmības pilnas jau pirmajās spēlēs uzvarēt. Gribētos noturēt iepriekš iegūto uzvaru. Komandā spēlēs tās pašas meitenes, kuras izcīnīja uzvaru. Neviena nebija jāpierunā. Pašas grib spēlēt. Kādu laiciņu gan kopā neesam spēlējušas, bet ceru, ka viss būs labi. Protams, kopējus treniņus noorganizēt ir grūti, jo studentes ir Rīgā. Savākties kopā ir grūti,” stāsta spēlētāja Ilze Sapuna. Viņa atzīst, ka pats svarīgākais ir vēlme spēlēt un vienojošs komandas gars. ◆

Kategorijas