Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skrien ekstrēmajā Siguldas kalnu maratonā

Agita Bērziņa

2013. gada 29. oktobris 08:04

322

Alūksnes un Apes novada sportisti ar panākumiem startējuši Siguldas kalnu maratonā. Pavisam nedaudz līdz uzvarētāja godam pietrūka gaujienietim Jānim Kūmam un alūksnietim Oskaram Muižniekam. Par Baltijas sarežģītāko skrējienu dēvētajās sacensībās piedalījās vairāk nekā 600 dalībnieku. Kāpumi garākās distances trasē sasniedza pat 2000 metrus.


J.Kūms skrēja garāko distanci, 54 kilometrus. Distanci viņš veica piecās stundās piecās minūtēs 35.8 sekundēs. Ar šādu rezultātu viņam izdevās iegūt 2.vietu gan savā vecuma grupā V21, gan distances kopvērtējumā 148 dalībnieku konkurencē. Uzvarētājam viņš zaudēja trīs ar pus minūtes. 54 kilometrus vēl skrēja Rūdolfs Bērziņš, kurš ieguva 59.vietu V21 grupā. “Sacensībās nostartēju tādā līmenī kādā cerēju, jo lielāko distances daļu pavadīju kopā ar Latvijas labāko ultra garo distanču skrējēju un pagājušā gada uzvarētāju Mārtiņu Puriņu. Bija ieplānots, ka cīnīsimies plecu pie pleca līdz pat finiša kalnam, bet pēc 42 kilometra nācās piebremzēt, jo sāka izpausties nogurums, kurš bija uzkrājies no sacensībām Ķīnā un nepārtrauktās ceļošanas. Grūtākais bija nākošie 8 kilometri pēc 42 kilometru veikšanas, kad izšķīrāmies ar sacensību uzvarētāju un nācās palikt vienam. Dubļi un slidenie noskrējieni no kalna problēmas nesagādāja, jo orientēšanās distancē ne tas vien ir piedzīvots. Protams, stundām ejot pie katra nākošā kāpiena kalnā nācās piespiesties,” stāsta J.Kūms.


Īsāku, 34 kilometru distanci, ar lielisku rezultātu veica O. Muižnieks. Rezultāts trīs stundas 54.4 sekundes, viņam ļāva ierindoties 2.vietā gan kopvērtējumā, gan V21 grupā. V21 grupā 8.vietu ieguva Raimonds Siliņš, 16.vietu – Arturs Švūksts, bet Ansis Šteiners izstājās traumas dēļ. V40 grupā uzvaru svinēja Atis Kalējs.


Kā mūsējiem veicās Siguldas kalnu maratonā, vairāk lasi piektdien, laikrakstā "Alūksnes Ziņas".

Kategorijas