Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Muzejā - formu un materiālu trakulības

Diāna Lozko

2013. gada 1. novembris 00:00

20

Alūksnes muzejā šodien pulksten 13.00 tiek atklāta Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas pagājušā mācību gada kvalifikācijas darbu izstāde. Tā būs skatāma līdz 18.decembrim.


Skolas direktora vietnieks radošajā darbā Jānis Brants stāsta, ka šāda izstāde Alūksnē būs skatāma pirmo reizi, un cer, ka tā būs kā ierosinājums jauniešiem izvēlēties mācības šajā skolā.
“Mēs piedāvājam 11 ļoti interesantas programmas, starp kurām ir gan formu, gan reklāmas dizaineri, kā arī unikāla ir stikla izstrādājumu dizaina programma, jo nekur citur Latvijā tādas nav,” stāsta J.Brants. Skola īpaši pievēršas arī porcelāna keramikas darbu izstrādāšanai.
Katram izstādes apmeklētājam būs iespēja iepazīties ne tikai ar interesantajiem skolēnu darbiem, bet arī uzzināt vairāk par iespējām mācīties šajā izglītības iestādē, kurā top ļoti daudzi oriģināli risinājumi jau ierastām lietām. “Katrs izstādes apmeklētājs savā īpašumā iegūs arī mazus bukletiņus, kuros varēs izlasīt par dažādās programmās paveikto. Izstādē daudzām lietām ir rasti inovatīvi risinājumi, piemēram, kāds mūsu audzēknis ir izveidojis virsjaku, kurā ir ļoti daudzas kabatas un kāds īpašs nodalījums mugurpusē. Lidostā vienmēr var tikt izteiktas piezīmes par bagāžu, taču parasti par apģērbu piezīmes neizsaka. Tas nekas, ka cilvēks kļūst smagāks, ja vien tā ir viņa apģērba daļa - tā nu šādā virsjakā kopumā ietilpst vēl 20 kilogrami,” stāsta J.Brants. Viņš aicina uz izstādi ierasties ikvienu interesentu un jo īpaši cer uz mākslas skolas audzēkņu atsaucību. “Šogad mūsu skolu nav absolvējis neviens alūksnietis, taču pirms diviem gadiem to absolvēja jūsu novadnieks Jānis Jaunzems, kurš šobrīd Mākslas akadēmijā mācās funkcionālo dizainu un ir saņēmis arī dažādus apbalvojumus. Daudzi mūsu skolēnu darbi ir guvuši vairākas atzinības,” uzsver J.Brants. ◆

Kategorijas