Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Koris “Atzele” plāno aktīvu nākamo gadu

Diāna Lozko

2013. gada 1. novembris 00:00

29

Alūksnes pilsētas tautas nama skolotāju koris “Atzele” savā pulkā aicina visus, kas vēlas dziedāt, it īpaši tiek gaidītas vīru balsis. Nesen koris atgriezies no Starptautiskā koru konkursa Rimini Itālijā ar atzinīgu vērtējumu. Pie šī sasnieguma koris noteikti neapstāsies. Aktīvs un sasniegumiem bagāts solās būt arī nākamais gads.

Tās grūtības mēs
“piecietīsm”
Kora “Atzele” diriģents Jānis Baltiņš atzīst, ka brauciens uz Itāliju ir bijis ļoti nozīmīgs korim un ir patiess gandarījums saņemt atzinības. “Konkurence bija liela, un mūsdienu tendence ir tāda, ka ir ļoti daudz jauniešu koru un tie ir ļoti spēcīgi. Atmiņas ir ļoti patīkamas, bet, protams, ar to jau nekas nebeidzas,” saka J.Baltiņš. 21.decembrī tiek plānoti divi Ziemassvētku koncerti. Pirmais notiks Trapenes kultūras namā pulksten 14.00, bet pulksten 18.00 koncerts norisināsies Alūksnes pilsētas tautas namā. “Programma būs ļoti interesanta, jo tiek gatavots jauns repertuārs, bet būs arī vecie skaņdarbi. Ziemassvētku programma mums pašiem ir kā atskaites punkts visam gadam. Pēc Jaungada jau tiek domāts par tradicionālo dzimšanas dienas koncertu martā. Zināmas korekcijas nākamā gada plānos ieviesīs patīkamā vēsts par tautas nama remontu, jo tur atrodas mūsu mēģinājumu telpas. Tās grūtības mēs piecietīsim, lai tikai uzceļ jaunu un skaistu tautas namu, kurā varēsim darboties ar jaunu elpu,” pauž J.Baltiņš.
Viens no galvenajiem uzdevumiem nākamajā sezonā ir arī gatavošanās Pasaules koru olimpiādei, kura vasarā notiks Rīgā. “Esam apstiprināti dalībai jaukto koru kategorijā. 1999.gadā mēs tikām uzaicināti uz šādu olimpiādi Austrijā, taču toreiz mums nebja iespējas turp aizdoties finansiālu apsvērumu dēļ. Ir ļoti patīkami, ka šogad šī olimpiāde notiek Rīgā, un būtu apgrēcīgi neizmantot šo vērtīgo iespēju,” saka J.Baltiņš. Viņš olimpiādē piedalīsies ne tikai ar kori “Atzele”, bet arī ar Siguldas jauniešu kori “Atvars”, jo vada arī šo kori. 31.maijā koris “Atzele” piedalīsies arī Cimzes svētkos Valkā, kurā būs dzirdami dažādi pirmatskaņojumi. Tiek plānots arī kāds ārzemju brauciens.

Savā pulkā aicina jaunus dziedātājus
J.Baltiņš uzsver, ka piedalīšanās konkursos koriem ir nepieciešama, jo tā paaugstina profesionālo līmeni. Gatavošanās dažādiem konkursiem notiek visu gadu. “Korim jābūt mērķim un perspektīvai, uz ko tiekties. Par to esmu pateicīgs Alūksnes dziedātājiem. Viņi ir pieraduši pie šāda mēģinājumu procesa. Protams, piedalīšanās korī prasa zināmu disciplīnu, bet visi cilvēki vien esam un ne vienmēr visi var tikt uz mēģinājumiem. Mūsu dziedātāji nav tikai no Alūksnes, bet daudzi arī strādā vai dzīvo Rīgā, Siguldā vai kur citur,” uzsver J.Baltiņš. Viņš atzīst, ka nereti mēdz būt ļoti stingrs, bet kora dalībnieki tāpēc nemēdz apvainoties, jo viņi zina, ka viss tiek darīts kora labā.
J.Baltiņš acina ikvienu interesentu, kam patīk dziedāt, pieteikties korī un uzsver, ka sevišķi koris savā pulkā aicina vīrus. “Aicinu droši mums pievienoties!” viņš mudina. ◆

Kategorijas