Aluksniesiem.lv ARHĪVS

AS „Sadales tīkls” elektromontieri plānveidīgi novērsuši lielāko daļu vētras izraisīto bojājumu

AS „Sadales tīkls” izdevies atjaunot elektroapgādi ievērojamam skaitam klientu. Apkopotā  operatīvā informācija rāda, ka situācija klientu elektroapgādē  ir stabilizējusies un bez elektroenerģijas piegādes plkst. 17:00 ir vēl 1400 klienti visā Latvijā. Salīdzinot ar situāciju šorīt, kad vidēji bez elektroapgādes bija aptuveni 5000 klientu, ir panākts būtisks progress. Elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbi turpinās.

Neskatoties uz dienas gaitā vērojamo mainīgo situāciju elektrotīklā, elektroapgādes traucējumi tiek plānveidīgi samazināti, pateicoties gan uzņēmuma iepriekšējai gatavībai, mobilizējot brigādes, piesaistot speciālo tehniku, gan šobrīd realizētai vidējā sprieguma elektrolīniju automatizācijas programmai, kas ievērojami samazina bojājumu lokalizēšanas un novēršanas laiku.

Latgalē elektroenerģijas piegāde vēl jāatjauno 608 klientiem, no tiem Kārsavas novadā 430, Ludzas novadā 100 klientiem, Daugavpils novadā – vēl 80 klientiem. Ziemeļaustrumu reģionā elektroapgāde vēl jāatjauno 150 klientiem.

AS „Sadales tīkls” elektromontieri turpina darbu un lielākam klientu skaitam elektroapgāde tiks atjaunota šovakar, kad būs iespēja ieslēgt darbā elektrolīnijas, kurās šobrīd vēl tiek pabeigti remontdarbi.

Šodien pastiprinātā režīmā strādāja 52 elektromontieru brigādes Latvijas Austrumos, 21 brigāde - valsts Ziemeļaustrumu daļā, no tām 6 brigādes Alūksnē, 7 brigādes Balvos, 5 brigādes Madonā. AS „Sadales tīkls” Ziemeļos šodien strādāja 31 brigāde.

Vētras izraisīto bojājumu raksturs pārsvarā bija spēcīgā vēja nestie un elektrolīnijā aizķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos, kā arī dažviet lauzti elektrolīniju balsti un rauti elektrolīniju vadi.

AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā  vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS „Sadales tīkls” klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Kategorijas