Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēl nedēļu skolēni var pieteikties CSDD konkursam „Gribu būt mobils!”

Vēl nedēļu 6.-8.klašu skolēni aicināti pieteikties ikgadējam CSDD konkursam par ceļu satiksmes drošību „Gribu būt mobils!”. Pieteikšanās anketu var nosūtīt: līdz 13.novembrim, pulksten 16:00, e-pasts: mobils@vbagency.lv vai līdz 14.novembrim (pasta zīmogs), adrese: Klijānu iela 2d, Rīga, LV-1013. Reģistrētās komandas saņems savu konkursa pieejas atslēgu – kodu. Šobrīd dalībai konkursā pieteikušās jau vairāk nekā 370 komandas.

Konkursa galvenā balva – izglītojoša ekskursija uz zinātnes parku „Phaeno” Vācijā, bet neizpaliks arī citas stilīgas balvas. Piemēram, fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, ko varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļūs pusfinālā, gaida noderīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes sacensību – septiņu pusfinālu dalībnieki.

Konkurss notiek jau septīto gadu. Tā mērķis ir pilnveidot 6.-8.klašu skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem un par personīgās drošības garantēšanas iespējām. Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu vadītāji un vēlas kļūt par mopēdu vadītājiem. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās. Konkursa uzdevumi ļaus salīdzināt, kā ceļu satiksmē piedalās velosipēdi un mopēdi, kā arī ļaus izprast atšķirības starp šiem transportlīdzekļiem. 

Vairāk par konkursu „Gribu būt mobils!” iespējams uzzināt konkursa mājas lapā: www.gribubutmobils.lv. Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar SIA „Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA. Projektu atbalsta Rīgas Motormuzejs, SIA „Skaisto skatu aģentūra”, SIA „Ādažu kukulītis” un šokolāde „Kinder Delice”.

Konkurss „Gribu būt mobils!” ir vienas no četriem CSDD īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem par satiksmes drošību, kas tiek īsteni no 1990.-to gadu sākuma. Visi konkursi: sacensības jaunajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums”; sacensības jaunajiem mopēdistiem „Gribu būt mobils!”; konkurss jaunajiem autovadītājiem „Gada jaunais autovadītājs”;  kā arī velo sacensības bērniem un viņu vecākiem „Bērnu rallijs Kurzeme”.

Īstenojot šos projektus, CSDD aptver visu vecumu jaunos un topošos satiksmes dalībniekus – gājējus, velosipēdistus, mopēdistus un autovadītājus. Vairāk par CSDD satiksmes drošības projektiem bērniem un jauniešiem šeit.

Kategorijas