Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudo sacensības turpinās

Diāna Lozko

2013. gada 7. novembris 10:34

794

Novembra sākumā norisinājās Jelgavas pilsētas meistarsacīkstes un 4. Rīgas Brīvostas balvas izcīņas posms džudo cīņā. Alūksnieši sacensībās guvuši labus rezultātus.


Neviens jau nevēlas zaudēt savās mājās Alūksnes džudo kluba „Kurbads” vadītājs un treneris Aivars Mālnieks stāsta, ka sacensībās piedalījušies cīkstoņi no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. U-12 un U-18 vecuma grupas piedalījās Jelgavas pilsētas meistarsacīkstēs, bet vecuma grupas U-14 un U-16 turpināja jau gada sākumā iesākto cīņu Rīgas Brīvostas balvas izcīņā. Vecuma grupā U-12 svara kategorijā līdz 28 kilogramiem 2.vietu ieguva Roberts Javorskis, bet 3.vietu svara kategorijā līdz 30 kilogramiem izcīnīja Deivids Struckis. Vecuma grupā U-14 svara kategorijā līdz 60 kilogramiem 3.vietu guva Iļjas Estamirovs. Vecuma grupā U-16 svara kategorijā +81 kilograms 2.vietu ieguva Dairis Golubevs, kurš kopvērtējumā, neskatoties uz 4.posma zaudējumu lietuvietim, vēl aizvien ir 1.pozīcijā. Vecuma grupā U-18 svara kategorijā līdz 66 kilogramiem 1.vietu izcīnīja Rolands Dobelnieks.

“Rīgas Brīvostas kausa izcīņas pēdējais posms norisināsies Alūksnē 14. un 15.decembrī. Alūksnes turnīrs var izšķirt dažus rezultātus, un tagad cītīgi gatavojamies šīm sacensībām. Neviens jau nevēlas zaudēt savās mājās,” teic A.Mālnieks.


Labprāt darītu, ja vien te būtu tādas iespējas

10.novembrī Alūksnes džudo trenere Ligita Belova dosies uz Carnikavu ar audzēkņiem, kuriem ir baltās jostas.


“Šis turnīrs īpaši domāts iesācējiem, tajās nav tāda stresa, kāds valda lielajās sacensībās, kurās kopā startē visi līmeņi,” uzsver A.Mālnieks. 16. un 17.novembrī viņš dosies pie ilggadējiem sadarbības partneriem Tartu.


“16.novembrī norisināsies sacensības grupām, kurās mazākajam alūksnietim būs 7 gadi, bet vacākajam - 18. 17.novembrī cīņu uzsāks 20 līdz 23 gadus veci alūksnieši, kuri nu jau beiguši mācības Alūksnē, bet studē kur citur, taču startēs kopā ar mums šajās junioru sacensībās. Ir jāpaaugstina sava meistarība, un šie jaunieši trenējas gan Rīgā, gan Alūksnē, kad atgriežas. Viņu vēlme ir iegūt melnās jostas. Tartu ir milzīgs sporta komplekss, kurā katram būs iespēja izpausties,” saka A.Mālnieks.


Viņš arī uzsver, ka Alūksnes pilsētā džudo turnīri ir jārīko garāki, jo Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zāle ir pārāk maza lielajiem turnīriem. “Normatīvi nosaka, ka uz viena kvadrāta dienas laikā nevar izcīnīties vairāk par 100 cilvēkiem. Komandām jau esmu ieteicis neņemt vairāk kā 15 dalībniekus. Viss ir jāierobežo, un kāds varbūt domā, ka es tā vēlos ietaupīt, neīrējot lielāku zāli, bet es to labprāt darītu, ja vien te būtu tādas iespējas, taču to nav. Arī sporta centra projekts ir apstājies, tāpēc mums ir jāiztiek ar to, kas ir,” saka A.Mālnieks.


Kategorijas