Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Modernizēs tehniskās apskates staciju

Mārīte Dzene

2013. gada 8. novembris 00:00

5

Alūksnes tehniskās apskates stacijā pirmdien, 11.novembrī, SIA “Ozolmājas” sāks būvdarbus, kas saistīti ar paredzēto modernizāciju. Stacijas pakalpojumi būs pieejami pēc remonta, kas beigsies 9.decembrī, bet transporta līdzekļu reģistrācija tiks turpināta kā ierasts.


“Remonta laikā tiks uzlabota vieglo automašīnu tehniskās apskates līnija. Tiks aizbērta bedre, kas līdz šim kalpoja transportlīdzekļu pārbaudei, kā arī uzstādīts jauns, ar ass spēles detektoru jeb “kratekli” aprīkots pacēlājs. Tas ļaus ātrāk un labākā kvalitātē pārbaudīt automašīnu piekares un balstiekārtas. Šobrīd Alūksnē ir viena no pēdējām tehniskās apskates stacijām, kur apskate notiek uz bedres, nevis ar pacēlāja palīdzību,” stāsta Ceļu satiksmes drošības direkcijas Gulbenes reģionālās nodaļas priekšnieks Jānis Raibekazs.
Viņš norāda, ka vieglajām automašīnām līdz 3,5 tonnām bedre ir palikusi tikai Alūksnē, jo citur jau stacijas ir modernizētas. Tiesa, kaimiņu novada centrā Gulbenē tiek saglabāta bedre, jo tur tehniskās apskates stacijā pārbauda arī kravas automašīnas, kurām pacēlājus neizmanto. Balvos stacija ir modernizēta jau pirms 10 gadiem. “Tik ilgs laiks remontam ir vajadzīgs tāpēc, ka betonēšanas process vien ilgst divas nedēļas. Tikai pēc tam varēs sākt montēt iekārtas, kuras vajadzēs regulēt un kalibrēt. Iekārtu montāžu veiks specializēts uzņēmums no Rīgas. Ceru, ka visu varēs pabeigt dažas dienas agrāk, bet par to informēsim,” komentē J.Raibekazs.
Lai izvairītos no neplānotiem izdevumiem, liekiem pārbraucieniem un laika tērēšanas, remonta laikā autoīpašnieki tehniskajai apskatei var izmantot tuvākās vietas – Balvus, Gulbeni, Valku vai Valmieru. Par tajās sniegtajiem pakalpojumiem, darba laikiem un aktuālākajām izmaiņām var uzzināt, zvanot uz direkcijas diennakts inform

Kategorijas