Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Neaizmirsti...

(Katru otro dienu uz Latvijas ceļiem no negadījumos gūtajām traumām mirst cilvēki. Nebaidies uzņemties atbildību!)

Neaizmirsti katru rītu ar skūpstu atvadīties no saviem mīļajiem, noglāstīt galvu bērniem, ar smaidu un mīļu vārdu uzrunāt kaimiņus un darba kolēģus! Atvainojies par pāridarījumu un izlīgsti mieru, neturi ļaunu prātu un izrunā problēmas.

Dari to Šodien.

Jo

Tu vari nepaspēt to izdarīt Rīt. Tu nekad nevari zināt, vai vakarā paspēsi pateikt: “TU esi mans labākais draugs! Es Tevi mīlu, dēls! Paldies, ka palīdzēji! Paldies, ka biji ar mani kopā!” Par vēlu ir izmisumā čukstēt “Es Tevi mīlu”, ja cilvēks, kam Jūs to sakāt, nespēj atbildēt, paņemt Jūsu roku savā, pasmaidīt, un teikt: “Es arī tevi mīlu, Māt, Tēti, Draugs, Brāli, Māsa, Dēls, Meita...!”

 

Skaitļi šokē. Uz Latvijas ceļiem nav aizvadīta neviena nedēļa, kad ceļa segumu neiekrāsotu Latvijas iedzīvotāju asinis. Katru otro dienu uz ceļiem mirst cilvēki- transportlīdzekļu (velosipēdu, mopēdu, motociklu, automašīnu, autobusu) vadītāji, pasažieri, gājēji.

Kāda ir iedzīvotāju reakcija uz notikušo? No dziļa izmisuma, līdzjūtības, asarām, līdz biedējošai vienaldzībai, pat brutalitātei un cinismam.

Un atkal atgriežos, pie tā, ka “mēs visi zinām, KAS jādara citiem!”  Protam pamācīt, kā jālabo ceļi, kā jāplāno infrastruktūra, vai, kā un kur jāizvieto fotoradari, kur un kā jāstrādā policijai, cik ātri notikuma vietā jāierodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības ekipāžai un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem... uzskaitījumu varētu turpināt.


Lūdzu, uzklausiet! Paskatieties spogulī un GODĪGI paši sev atbildiet uz jautājumu: Kas man (cilvēkam, kas raugās man pretī no spoguļattēla) ir jādara, lai nenotiktu traģēdija?! Kā es varu pasargāt sevi un savus mīļos?!


Un sāciet ar elementāro, kas neprasa lielus kapitālieguldījumus!

  • ar drošības jostu lietošanu,
  • ar gaismu atstarojošu elementu nēsāšanu pie apģērba,
  • ar laicīgu automašīnas vasaras riepu nomaiņu.
  • nepieļaujiet, ka pie stūres sēžas šoferis, kas lietojis apreibinošās vielas,
  • nesēdieties mašīnā, kuras vadītājs ir lietojis apreibinošās vielas,
  • biežāk ieskatieties spidometrā un nevis lādējieties par slikto ceļu stāvokli, bet izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu!
  • cieniet sevi un citus satiksmes dalībniekus,
  • nekautrējieties piefiksēt agresīvu braucēju automašīnu numurus un ziņojiet par saviem novērojumiem policijai!

Un vienmēr atcerieties- Tevi gaida mājās!

Lai mums kopā izdodas! Mēs visi esam atbildīgi par to, kas notika uz Latvijas ceļiem vakar, notiek šodien un notiks rīt!

Kategorijas