Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Par Latvijas palīdzību no taifūna Haijans cietušajiem Filipīnās

Ņemot vērā aizvien satraucošākās ziņas no Filipīnām, Nodibinājums “Fonds ADRA Latvija” (turpmāk “ADRA Latvija”) aicina Latvijas iedzīvotājus, organizācijas un uzņēmējus iesaistīties naudas ziedojumu vākšanas kampaņā palīdzībai 2013.gada
8.novembra taifūnā Haijans cietušajiem Filipīnās.

Visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti ADRA birojam Filipīnās, kurš šobrīd realizē pirmās palīdzības projektu (ēdiens vienai nedēļai) divu pašvaldību - Daanbantayan and Medellin – ievainojamākajiem iedzīvotājiem (3 560 mājsaimniecības, kopā 17 800 cilvēki). Kā ziņo ADRA
Filipīnu nodaļa, šobrīd akūtākās vajadzības ir nojumes aizsardzībai no saules tveices un gaidāmā lietus, ēdiens un apgaismojums – sveces, baterijas. Īpaši svarīgi ir nodrošināt ūdens pieejamību, jo lielākā daļa lietus ūdens uzglabāšanas tvertņu ir sabojātas, bet aku ūdeņi nav droši (saindēšanās risks).

Kā norāda ADRA Latvija vadītājs Konstantīns Rezņikovs: “Mēs nevaram palīdzēt visiem, bet varam palīdzēt noteiktam ievainojamāko cilvēku skaitam konkrētā reģionā. Ziedojot organizācijai ADRA, kuras birojs darbojas Filipīnās, mums ir pārliecība, ka visa nauda nonāk
tur, kur to visvairāk vajag. Uz vietas Filipīnās, ciešā sadarbībā ar citām humanitārās palīdzības organizācijām un vietējās pārvaldes iestādēm, strādā cilvēki-profesionāļi, kas redz cilvēku reālās vajadzības. Katru dienu mēs saņemam jaunākās ziņas par aktuālo situāciju, bildes, rīcības plānu.

Pēc palīdzības beigām, Latvijas iedzīvotājiem būs iespējams saņemt atskaites par naudas izlietojumu, kas tiks ievietotas ADRA Latvija mājas lapā www.arda.lv.

Latvijas Platforma attīstības sadarbībai LAPAS (www.lapas.lv) direktore Inese Vaivare atzīmē: ”Atšķirībā no daudzām citām valstīm, Latvijā nav gandrīz nevienas nevalstiskās organizācijas, kas nodarbotos ar humanitārās palīdzības (humanitarian aid) sniegšanu valstīm, kas nonākušas krīzes situācijā, turklāt darot to efektīvā veidā. Tiešā finanšu ziedošana ļauj sasniegt ziedošanas mērķi, netērējot to nesamērīgiem administratīviem izdevumiem. Tāpat dzirdēti gadījumi, kad tiek sūtīti “pārpalikumi” no kādām precēm, kas cietušajai valstij nemaz nav vajadzīgi, turklāt pieprasa papildus transporta izdevumus”.

LAPAS atbalsta ADRA Latvija iniciatīvu un 30 nevalstisko organizāciju vārdā pateicas ziedotājiem par solidaritāti ar Filipīnām krīzes situācijā.

ADRA Latvija ir daļa no starptautiskā ADRA kristīgās labdarības organizācijas tīkla ar birojiem vairāk kā 120 pasaules valstīs, sniedzot palīdzību vairāk kā 12,5 miljoniem cilvēku gadā visā pasaulē (www.adra.org).

Kā palīdzēt tiem, kas zaudējuši visu Filipīnās?

Ziedojumu (1 LVL) tālrunis: 90006187

ADRA Latvija Ziedojumu konts: a/s “Swedbank”, LV77HABA0551002308686

Kategorijas