Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Korim “Trapene” - jauna vadītāja

Diāna Lozko

2013. gada 15. novembris 00:00

24

Sieviešu korim “Trapene” kopš oktobra ir jauna vadītāja – Gaujienas mūzikas un mākslas skolas direktore Ilze Dāve. Viņa uzņēmusies kora vadību kora bijušā vadītāja Zinta Cepurnieka vietā. Jau tagad koris strādā bez mitas, jo drīz iesāksies saspringtais svētku maratons.


18.novembrī kori varēs dzirdēt valsts svētku pasākumā Trapenē, bet jau decembrī būs saspringts Ziemassvētku un Jaungada svinību laiks. Maijā koris “Trapene” uzstāsies kopā ar Apes un Igaunijas koriem, bet 13.jūlijā - vērienīgajā Pasaules koru olimpiādē Mežaparkā. “Pirms daudziem gadiem vadīju senioru kori Gaujienā, visu laiku līdztekus strādāju ar skolēnu kori, bet šis ir mans otrs lielais koris. Tā ir interesanta pieredze un arī sevis izaicināšana, kā arī saprašana, ka es to varu darīt, pat ja neesmu vadījusi pieaugušo kori tik ilgi,” stāsta I.Dāve.
Korī kopumā dzied aptuveni 20 sievietes, un I.Dāve saka, ka viņa ir ļoti priecīga par savām dziedātājām. “Man ļoti patīk, kā viņas dzied, un ar viņām ir patīkami strādāt,” teic I.Dāve. Sirsnīgām sarunām gan pārāk daudz laika neatliekot, jo mēģinājumos viss laiks no minūtes minūtē tiek produktīvi izmantots vien dziedāšanai. Septembrī gan koris devās uz Tirzu, kur tas tika uzaicināts uz sadziedāšanās svētkiem kopā ar kori “Gaudeamus”, un tur katrs varēja arī iepazīties vēl tuvāk. “Korī nāk cilvēki ar dažādām interesēm, un koris ir tikai kā vienojošā interese, taču katram tās var būt daudz un dažādas. Brīvajā laikā un kopīgā atpūtā mēs varam arī meklēt to, kas mūs vieno, kā arī parunāties par dzīvi,” stāsta I.Dāve. ◆

Kategorijas