Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dosies spēlēt uz Igauniju

Diāna Lozko

2013. gada 15. novembris 00:00

4

Pagājušajā sestdienā Ilzenes sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centrā „Dailes” norisinājās “Ilzenes rudens balva volejbolā 2013”. Uzvaru guva ilzeniešu komanda “KRK Vidzeme”, kura jau 23.novembrī dosies uz spēlēm Igaunijā, Pelvā.


Divus setus nācās spēlēt pagarinājumā
Ilzenes rudens balvu izcīnīja komanda “KRK Vidzeme”. 2.vietu guva komanda “Zeltiņi”, bet 3.vietā ierindojās komanda “Galgauskas Vilki”. Labākais spēlētājs komandā “Galgauskas vilki” bija Edgars Nukša, komandā “Zeltiņi” - Bruno Zaķis, bet komandā “KRK Vidzeme” - Oļegs Ivanovs. “KRK Vidzeme” komandas līderis Kārlis Jakobsons ir gandarīts par komandas uzvaru, kura šoreiz spēlēja citādākā sastāvā nekā iepriekš. “Arī iepriekšējā gadā guvām uzvaru un pagaidām nu jau divus gadus esam līderi, bet spēles bija spraigas. Divus setus nācās spēlēt pagarinājumā, un vienā no tiem pat zaudējām. Ar jauno sastāvu spēle izvērtās tiešām interesanta,” stāsta K.Jakobsons. Viņš arī informē, ka komanda iepriekšējā gada sastāvā dosies uz spēlēm Igaunijā. “Mums būs spēcīgs sastāvs, un tur būs komandas no vairākām valstīm. Būšu tur jau trešo reizi,” saka K.Jakobsons un atzīst, ka pagājušajā gadā Igaunijā nebūt nav gājis viegli.

Jaunajiem arī būtu jāpaklausa zinošākie
Rudens balvas izcīņā piedalījās arī daudzi jauni spēlētāji, un K.Jakobsons mudina viņus arī turpmāk attīstīt savas iemaņas. “Daudziem jauniešiem šķiet, ka viņi spēlē ļoti labi, taču viņiem ir ļoti daudz vēl jātrenējas, jābraukā pa turnīriem un jāspēlē savā starpā. Jaunajiem arī būtu jāpaklausa zinošākie un pieredzējušākie spēlētāji. Kritikā ir jāieklausās, jāmācās no tās, nevis jāceļ deguns gaisā un jārunā uzreiz pretī. Ir jātrenējas, jo tikai tā kaut kas sanāks un būs rezultāts,” mudina K.Jakobsons. Viņš atzīst, ka volejbola sporta veids Alūksnes novadā ir diezgan zemā līmenī. “Pilsētā jaunieši negrib spēlēt volejbolu, viņiem vispār primārais ir paballēties un iedzert. Diemžēl daudziem jauniešiem tā ir. Protams, pludmales volejbols attīstās, kas ir labi, jo popularizē šo sporta veidu,” saka K.Jakobsons. ◆

Kategorijas