Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mudina uz veselīgāku dzīvesveidu

Diāna Lozko

2013. gada 22. novembris 00:00

33

Šonedēļ “Food Union” piena dzēriena zīmols Rasēns sakarā ar kampaņu “Kustība par kustību” viesojās Strautiņu pamatskolā.


 Bērni varēja kopā ar Rasēnu un viņa komandu izdejoties, kā arī nofilmēt paši savas dejas “Muuv Muuv” dziesmas pavadījumā, kuras jāievieto mājas lapā “www.draugiem.lv/rasens” līdz 29.novembrim, lai piedalītos kādā īpašā konkursā. Akcijas mērķis ir mudināt bērnus uz kustīgāku dzīvesveidu.

Izdzert govi
Strautiņu pamatskolas direktore Ingrīda Pedece uzsver, ka priecājās par šādu viesu klātbūtni skolā. “Šogad pirmo reizi esam iesaistījušies piena dzeršanas akcijā, un priecē, ka piens tiek izdalīts mazās piena paciņās. Tas ir ļoti ērti. Bērniem bija ļoti svarīgi, lai atbrauc pats Rasēns, tēls no piena paciņas. To viņi ļoti gaidīja un ir tiešām priecīgi par viņa ierašanos,” stāsta I.Pedece. Viņa atzīst, ka šī ir vērtīga tikšanās, kuras laikā bērni nepiespiestā gaisotnē tiek mudināti uz veselīgāku dzīvesveidu.
Nodarbības laikā Rasēns ar bērniem ne tikai izkustējās, bet arī uzdeva dažādus jautājumus. Viens no tiem bija – cik glāžu piena govs izdod dienas laikā? Atbilžu varianti svārstījās no 10 līdz 100, bet pareizā atbilde ir – 90! Kāds no bērniem vien izsaucās, ka apsoloties dienas laikā izdzert govi.

Aicina bērnus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm
Vairāk nekā trešā daļa jeb 34 % vecāku visā Latvijā atzīst, ka ar izglītības iestāžu piedāvātajām nodarbībām ir par maz, lai nodrošinātu bērniem pietiekamu fizisko slodzi. Lai veicinātu bērnu veselību un risinātu problēmas, ko rada kustības trūkums, kuras laikā ar īpaši bērniem izstrādātām dzīvespriecīgām dejas kustībām aicina bērnus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ikdienā. “Food Union” un “Snapshots” veiktā aptauja liecina, ka skolā un bērnudārzā fiziskās nodarbības nav pietiekamas. Vienlaikus 40 % aptaujāto vecāku atzīst, ka viņu bērni papildu nodarbības ārpus obligātajām sporta un vingrošanas stundām neapmeklē. Fizisko slodzi par nepietiekamu uzskata arī tie vecāki, kuru bērni papildus skolai un bērnudārzam apmeklē arī citas fizisko aktivitāšu nodarības, uz to norāda 56 % aptaujāto vecāku. Daļa vecāku par iemeslu papildu nodarbību neapmeklēšanai min finansiālos apstākļus, bet daļa faktu, ka dzīvesvietas tuvumā nav bērna interesēm un vajadzībām atbilstošu nodarbību. Pēc aptaujāto vecāku domām, vissvarīgākā aktivitāte, ar ko jānodarbojas bērniem, ir sports (71 %), tam seko dejas un mākslinieciskas nodarbes (42 %), kā arī izklaidējošas spēles un rotaļas brīvā dabā (36 %). ◆

Kategorijas